MSZDP: Ne tegyék tönkre demonstrációkkal az ünnepet !

2012. október 22. 12:42

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) azt kéri a keddi ünnepi rendezvények felszólalóitól, hogy ha kell, írják át beszédeiket, és ne tegyék tönkre az ünnepet kormánypárti vagy kormányellenes demonstrációk – mondta Schmuck Andor, az MSZDP ügyvezető igazgatója a párt hétfői budapesti rendezvényén.

2012. október 22. 12:42

Az MSZDP bízik abban, hogy a keddi rendezvények az ünneplésről szólnak majd, és senki sem politikai haszonszerzésre használja fel '56 szellemét – tette hozzá Schmuck Andor. Kiemelte: az MSZDP politikai nagygyűlések, sárdobálás helyett bensőséges ünnepség keretében emlékezik meg méltó módon 1956-ról.

A rendezvényen először mutatták be a nyilvánosság előtt azt a fényképet, amelyen Nagy Imre egykori miniszterelnök és Kéthly Anna, kormányának államminisztere látható egy Széchenyi István portré alatt. . Erről a képről az 1956-os forradalom 56. évfordulója alkalmából egyedi kiadású, 56 darab számozott bélyeg készült, amelyek közül az 1-es sorszámú egyedi kiadású bélyeget Nagy Imre unokája, Jánosi Katalin vette át.

Jánosi Katalin elmondta: megható volt számára a párt gondolata, hogy erről a fényképről bélyeget készítsen. Felidézte, hogy családja szívében kiemelt helyet kapott a szociáldemokrata politikus, Kéthly Anna, akinek leveleit most is őrzi. Jánosi Katalin emlékeztetett arra, hogy bár nagyapját sokszor kommunistaként emlegetik, Nagy Imre a '20-as években még a szociáldemokrata párt tagja volt. Schmuck Andor elmondta, hogy az ünnepségükre valamennyi demokratikusan működő parlamenti párt képviselőit meghívták, jelezve: az MSZDP mindenki felé kezet nyújt, akár balra, akár jobbra állnak a szociáldemokráciától. Az MSZDP hétfői ünnepségén részt vett Török Zsolt, a Magyar Szocialista Párt szóvivője, és a Szili Katalin által vezetett Szociális Unió is képviseltette magát. Schmuck Andor tájékoztatása szerint többen – köztük a kormánypártok is – levélben küldtek üdvözletet a pártnak. 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2012. október 23. 13:51
Nem tudom eldönteni,hogy ki a nagyobb bohóc,a schmuck bandi,vagy a torgyán doktor??
miloka
2012. október 22. 18:29
Most teljesen mindegy - nekem legalábbis- hogy e fentieket a Smuci mondta, de valóban nem kellene a nemzeti ünnepeinket a mindennapi politizálásra használni. A hősök, a mártírok megérdemelnének annyi tiszteletet, hogy az utódok ne egymást ekézzék megemlékezés címén. Az valóban okt.23-a diszkrét bája, hogy az akkori elnyomó párt utóda ( és volt tagjai akik még ma is élnek, s epárt színeiben villognak) mit is ünnepel e napon?
luga
2012. október 22. 15:05
Most már csak azt szeretném tudni, hogy a forradalmat mindig is megtagadók mit akarnak október 23-án ünnepelni? 2006. október 23-át? Nem lehet, hogy eltévesztették a dátumot? November 4. vagy 7. a számukra megfelelő.
blueby
2012. október 22. 13:42
"Mi a bajom Nagy Imrével Összességében 203 emberről tudott a KGB 1989-ben akiket Nagy Imre jelentett fel, és akiknek közel felét végezhették ki. Nagy Imréből alias Vologyából az oroszok csináltak miniszterelnököt, és mártírt is. Nagy Imrével az a bajom, hogy hősnek kéne elfogadni, de minél többet tud meg róla az ember annál jobban kiábrándul belőle. ... Ez a bevezetése azon jelentés fordításának amit a KGB vezetője írt a mi Nagy Imrénkről 1989-ben az orosz vezetőségnek. Ebből a ma már hozzáférhető jelentésből nem csak Nagy Imre disznóságai derülnek ki, hanem az orosz politika taktikázása az adatok visszatartásának mérlegeléséről. A fordító egyébként a kaliforniai egyetemnek dolgozik, doktori fokozata van és láthatóan erre a térségre specializálódott, tisztán tényfeltáró szándékkal. ... Minél többet tud meg az ember Nagy Imréről annál inkább az az érzése, hogy munkahelyi baleset áldozata lett, hasonlóan Rajk Lászlóhoz, akit saját rendszere darált le." http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=105598
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!