Távmunka, rugalmasság, szakképzés – fiatal jobboldali válaszok a munkanélküliségre

2012. május 16. 16:44

Az Európai Néppárt ifjúsági szervezete (YEPP), amelynek a Fidelitas is tagja, közös nyilatkozatban tette közzé javaslatait a fiatalok munkanélküliségével kapcsolatban – nyilatkozta Dömötör Csaba, a nemzetközi szervezet elnöke.

2012. május 16. 16:44

A közlemény szerint az állásfoglalást 33 jobboldali ifjúsági szervezet fogadta el a YEPP május 10. és 13. között tartott lisszaboni tanácsülésén, amelyen a Fidesz ifjúsági társzervezetének képviselői is részt vettek. A javaslatok megfogalmazásakor figyelembe vették a tagállami terveket, így a magyar kormány által elfogadott Új Nemzedék Programot is. A YEPP szerint jobban össze kell hangolni a már meglévő, foglalkoztatással kapcsolatos uniós támogatási programokat, ugyanakkor több forrást kell elkülöníteni a munkahelyteremtést segítő kezdeményezésekre a következő hétéves uniós költségvetésben. A néppárti küldöttek nagyobb hangsúlyt fektetnének a szakképzési programokra, illetve a gyakorlati képzésekre a felsőoktatásban. A YEPP szerint ugyanakkor a tagállamoknak helyzetbe kell hozniuk a fiatal vállalkozókat, többi között a bürokrácia csökkentésével, adókedvezményekkel és tájékoztató kampányok révén.

A jobboldali ifjúsági szervezetek nagyobb szerepet szánnának az önkéntes munkának, ugyanakkor arra ösztönöznék a tagállamokat, hogy javítsák a hátrányos helyzetű (például a fogyatékossággal élő) fiatalok munkához jutását. Az állásfoglalás kitér arra: fel kell számolni a külföldi munkavállalás útjában álló adminisztratív akadályokat is. A közös nyilatkozat kijelenti: a távmunka és a rugalmas munkaidő igénybevételének kiterjesztésével segíteni kell a fiatal nőket abban, hogy gyermekvállalás után mihamarabb visszatérhessenek a munkaerőpiacra.

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint a javaslatokat eljuttatják az Európai Néppártnak és az Európai Parlament képviselőinek is. A lisszaboni tanácskozáson átadták a YEPP újonnan alapított elismerését, a Szabadság-díjat. A díjjal azon fiatalok törekvéseit ismerik el, akik rendkívüli erőfeszítéseket tesznek országuk demokratikus átalakulásáért. Az idei Szabadság-díjat a fehérorosz Dmitrij Daskevicsnek ítélte a szervezet, aki több ellenzéki megmozdulást szervezett az elmúlt években. A fiatal politikust 2010 óta fogságban tartja a Lukasenka-rezsim, így a díjat csak képviselője vehette át - olvasható a közleményben.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2012. május 16. 18:08
"Távmunka, rugalmasság, szakképzés " ------------ Feltalálták a spanyolviaszt. Érik a fineszes utánpótlás!
Sándor
2012. május 16. 17:45
A magyaroknak egyetlen dolgot nem szabad SOHA sem elfelejtenünk, Magyarországot a szocialista évtizedek alatt PROGRAM SZERINT, SZERVEZETT CSOPORTOKBAN, a gyurcsányi féle marxista, foxi maxi "KÜLFÖLDI ÜGYNÖKÖK", a vörös maffia, a trükkös, hazug lenini szakértő szekértolók, és az őket HATALOMBAN tartó ÉLŐSKÖDŐ SLEPP, KIVÉREZTETTÉK... a MAGYARSÁGOT folyamatosan LE és KIRABOLTÁK. a 66 évig Magyarországon élősködő vörös maffia, a szocialista trükkös, hazug lenini szakértő szekértolók, és az őket hatalomban tartó ÉLŐSKÖDŐ SLEPP óriási SOHA MEG NEM BOCSÁJTHATÓ bűnöket követtel el a magyarok ellen!
G. Pantyelejevics
2012. május 16. 17:45
A szabadságok fideszes megvágása is majd nagyon a munkanélküliség ellen hat. Azt a keveset, akinek még van munkája, agyon dolgoztatni, nehogy véletlen másoknak is jusson munka. Na ez a nagy "jobboldali munkahelyteremtés". :P
durrbele
2012. május 16. 17:20
Van ugye munkanélküli nyilvántartás amit az állam bácsi tart nyilván.Van ugye munkaügyi központ amit az állam bácsi tart fent.És vannak a maszek munkaerő-közvetítők!Mi a szarért nem az állam közvetíti ki a munkaerőt és kapná vissza a pénz egy részét.Miért nincs ez egy kézben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!