Újabb Békemenet indul március 15-én

2012. március 06. 13:54

Bayer Zsolt, a Békemenet Magyarországért Egyesület egyik alapítója kedden bejelentette: március 15-én újabb Békemenet indul a Kossuth térre. Bencsik András, az újabb Békemenet másik szervezője úgy fogalmazott, hogy egy „körül nem írható gazdasági, pénzügyi hatalom” próbálja megnyirbálni Magyarország szabadságjogait.

2012. március 06. 13:54

Március 15-én újabb Békemenet indul a Kossuth térre – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Bayer Zsolt újságíró, a Békemenet Magyarországért Egyesület egyik alapítója. A menet tagjai a Magyar Tudományos Akadémia elől indulnak, és a Parlament előtt tartandó központi rendezvényre vonulnak át. Bayer hozzátette: azokat hívják, akik január 21-én részt vettek az első Békemeneten, és azt kérik, hogy „hozzanak magukkal még egy embert”. Mint elmondta, több ezren érkeznek Lengyelországból a március 15-i ünnepségekre. A budai Várból induló lengyel szimpatizánsokat a Széchenyi téren megvárják, és együtt vonulnak majd a Kossuth térre, hogy meghallgassák Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, az újabb Békemenet másik szervezője a keddi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy egy „körül nem írható gazdasági, pénzügyi hatalom” próbálja megnyirbálni Magyarország szabadságjogait. A lengyel szimpatizánsokra utalva hozzátette: reményei szerint a Békemenet szellemisége „kilép a Kárpát-medencéből, és európai üggyé válik”. Bayer Zsolt a keddi sajtótájékoztatón reagált a Jobbik elnökének vasárnapi nyílt levelére, amelyben a politikus arra kérte a Békemenet szervezőit, hogy álljanak az europaktumról tervezett népszavazás ügye mögé. Bayer Zsolt szerint Vona Gábor „mesterségesen próbál hisztériát gerjeszteni az egész dolog körül”.

Mint fogalmazott: az europaktum aláírásával a magyar kormány elhárított egy felesleges konfliktust, és ennek semmilyen következménye nincs Magyarországra nézve, mert nem tagja az eurózónának. Bayer Zsolt szerint a Jobbik elnöke a nyílt levéllel próbálja „megnyerni a választókat az eszement EU-ellenességre”. Az első Békemenetet január 21-én tartották Budapesten, a tömeg a Hősök teréről vonult a Kossuth térre, hogy támogatásáról biztosítsa az Orbán-kormányt. A Belügyminisztérium akkori közleménye szerint a rendezvényen csaknem négyszázezren vettek részt.

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2012. március 06. 22:11
"semmilyen következménye nincs Magyarországra nézve, mert nem tagja az eurózónának" Na akkor csak egy kérdésem van. Az angolok és a csehek sem tagjai az eurózónának, mégsem írták alá. Akkor hogy is van ez?
Viktus
2012. március 06. 20:44
http://hvg.hu/itthon/20120306_bayer_zsolt_bekemenet_penzek várúr elvtárs erre böfögj v.mit ... berendelik a nav-hoz elszámolásra?
Viktus
2012. március 06. 20:11
A Közgép 34 milliárdos MFB-keretet kapott Az állami bank második legnagyobb hitele a MÁV 13,8 milliárdja, bedőlt cég is kapott 3,8 milliárdot. http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/06/34_milliardos_mfb-hitel_a_kozgepnek/ menetelj birka csorda előbb-utóbb a nyugdíjasok is sorra kerülnek, mert nem lesz kiből adót kipréselni ... ezek meg viszik a pénzt ...
várúr
2012. március 06. 19:21
LÁtom, okultak a ballibák a múltkori menetből, s már jóelőre fanyalognak. Zene füleimnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!