Orosz hazugságvizsgálók az NBH-nál?

2011. szeptember 28. 16:35

Bolgárnak hazudott orosz szakemberek végezhették az NBH-tisztikar átvilágítását. Emellett technikai támadás is érhette a titkosszolgálatot és a magyar államot az előző ciklusban - értesült a Heti Válasz.

2011. szeptember 28. 16:35

A Heti Válasz legújabb információi szerint bár részt vett az NBH-tisztikar átvilágításban az orosz hátterűként azonosított Zömök Kft., de a főszereplő nem ő volt. A lap információi szerint ugyanis kiderült, hogy a feladatra külön orosz különítmény érkezett. Hivatalosan ugyan azt terjesztették, hogy Zömök égisze alatt bolgár (tehát EU-tagtárs) szakembergárda végzi a poligráfos vizsgálatokat, de kiderült, hogy valójában oroszokról van szó. Ezt az elhárítás tolmácsa és pszichológusa is jelezte Galambos Lajos főigazgatónak, aki ennek ellenére nem állíttatta le az akciót.

A lap szerint ugyan mindössze másfél tucat NBH-munkatársat hazugságvizsgáltak meg, de ehhez saját technikai hátteret telepítettek a szolgálat székházába. Az eszközök a ferihegyi kisgépes terminálon keresztül érkeztek az országba, a feltűnésmentes behozatalt pedig az NBH repülőtéri kirendeltsége, és a légikikötő védelmi rendszereit működtető Zömök Kft. biztosította. A Heti Válasz forrásai szerint egy sima átvilágításhoz nincs szükség ennyi külföldi szakemberre és gépre, és nem kell ennyit titkolózni sem. Így mindinkább az NBH technikai megtámadására terelődött a kémgyanú - írja a lap.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunbella
2011. szeptember 29. 20:10
Ha ez igaz, ezt nem lehet megmagyarázni.
tunde04
2011. szeptember 28. 21:30
akkor ezek az elmútnyócévben a spájzban voltak? brrr!
Kettes
2011. szeptember 28. 21:29
Romantikus fejezetek a fideszes titkosszolgálat legendáiból... Ebből a sztoriból kb. annyi igaz, hogy Szilvásyék megpróbálták megtalálni a fideszes téglákat a cégnél - nem sikerült -, aztán megpróbálták felszámolni a Fidesz magán-titkosszolgálatát, az UD Zrt-t - az sem sikerült, mert nem számolták fel a téglákat - és most a hálózat visszavág. A hazaárulást egyébként a Fidesz téglái követték el, amikor egy nyíltan a hatalom kizárólagos megszerzésére törő bolsevik pártnak dolgoztak a legitim kormányzat helyett, el is nyerték érte a méltó büntetésüket, az új rendszerben kinevezték őket tábornokoknak. ;-)
Krupp Skya
2011. szeptember 28. 20:24
Volt régen egy ilyen vicc: KERAVILL -ban: - Jónapot kivánok rádiót szeretnák vásárolni.- -Szovjet rádióink vannak.- -Az nekem nem jó, mert a szovjetrádió az hazudik.-
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!