Hivatali visszaéléssel gyanúsították meg Gyurcsányt

2011. április 29. 12:35

„A Legfőbb Ügyészség mentelmi jogom felfüggesztését kezdeményezte. Ahogy korábban ígértem, lemondok mentelmi jogomról. Arra kérem a Parlamentet, hogy adjon ki az ügyészségnek” - írja legújabb bejegyzésében Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfőt hivatali visszaéléssel gyanúsították meg, feltehetően Sukoró ügyében.

2011. április 29. 12:35

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő pénteki blogbejegyzésében tudatta, hivatali visszaéléssel gyanúsítják, a Legfőbb Ügyészség ezért mentelmi joga felfüggesztését kezdeményezte. Gyurcsány bejelentette, lemond mentelmi jogáról, és arra kéri a parlamentet, adja ki őt az ügyészségnek.

A hivatalos levélben nem tudatták, hogy milyen ügyről van szó, ám Gyurcsány szerint az értesítés száma alapján a sukorói beruházásról van szó.

„Ha a bíróságon kell megküzdeni önmagamért, politikámért, vagy éppen politikai ellenfeleimmel, hát legyen. Állok elébe” - fogalmazott bejegyzésében.

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. április 30. 11:21
böszme elvtárs egyébként még a saját maga által kezdeményezett bírósági eljárásokra se jár, még azoknak se "áll elébe": "Megkezdődött a Pest Megyei Bíróságon az a per, amelyben Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök keresik igazukat Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztossal szemben. A fideszes politikus ugyanis korábban egy sajtótájékoztatón a birtokába került angol nyelvű dokumentumok (ezeket azóta már átadta a Központi Nyomozó Főügyészségnek) alapján azt mondta: mindkét volt kormányfő hamisan tanúskodott az ügyészségen a sukorói ingatlanüggyel összefüggésben. Gyurcsány és Bajnai három-három millió forint nem vagyoni kár megfizetését követeli a kormánybiztostól. A tegnapi tárgyaláson személyes megjelenési kötelezettségük ellenére egyik közéleti szereplő sem jelent meg. Az ülést vezető bíró emiatt fel is szólította a két volt miniszterelnököt képviselő Incze Andrást, hogy szóljon ügyfeleinek a megjelenésért. Közölte, a felperesek részéről is elvárható lenne az alaptisztelet, amely kijár a bíróságnak." http://www.mno.hu/portal/770362
states
2011. április 30. 08:52
Ez az egyszemélyes morális trágyadomb túl azon, hogy azonnal az áldozati bárány pózában tetszeleg, még hülyének is néz mindenkit, és már megint hazudik, nem elég, hogy nem mondhat le a mandátumáról, ez ugyanis az országgyűlésre tartozik, de még úgyis csinál mintha valami hősi tettet hajtana végre, holott nyilvánvaló, hogy a fideszes kétharmad így is úgyis megfosztaná a mandátumától. Visszaállítani a kerékbetörést!!!
patai asszony
2011. április 30. 08:32
Nincs Gyurcsány-ügy!
baltazár
2011. április 30. 01:01
gyurcsikám hamarosan a te beledbe tőtik a kolbászt a cigányok bent a sitten. jobban jártál volna ha azt 1 millát a börtönőröknek tartogatod... kaphattál volna belőle egy szimpatikusabb cellatársat... mondjuk Hagyót! a napi 5 deka párizsin meg valahogy csak megosztoztok ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!