Írtam volna riportkönyvet a melegekről, de

2023. június 20. 15:02

Ha megírnám az igazat, nem segítenék, ártanék nekik.

2023. június 20. 15:02
null
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

„Hogy miért nem írtam meg a könyvemet? Elkezdtem, de annyi »rosszal« találkoztam, hogy kénytelen voltam belátni, ha megírnám az igazat, nem segítenék, ártanék nekik. Voltak nagyon jó tapasztalataim, ezekről már írtam az egyik novelláskötetemben és jó néhány rossz. De ezekről most még nem szeretnék beszélni.

Hogy világos legyen: a Fidesz olyan világot teremtett Magyarországon, amihez képest a ’80-as évekbeli Kádár-rendszer majdhogynem üdítő volt. Egyetlen példa: orvos és mérnök a párt alkotó két férfi, béranya szült nekik ikreket. (Eszembe jut, hogy én ezt egyszer már vagy elmondtam vagy megírtam, de mindegy.) Amikor annak idején találkoztam velük, éppen bőröndöket rámoltak, mentek Amerikába. Az előzmény: a babákat vitték a kötelező oltásra, az asszisztensnő sorban hívta be a mamákat és a papákat, aztán amikor ők kerültek sorra, a doktor úr jött ki és visszafojtott röhögéssel a hangjában megkérdezte, hogy na, és a papa vagy a mama jön be a babákkal? És a rendelő várója megtelt csilingelő kacagással, mert tudjuk, hogy az apa férfi, az anya meg nő. Ők már elmentek – mármint az orvos és a mérnök – és sajnos egészen más okból elmentek még több, mint félmillióan. Akik meg maradtak, építik a kisvasútat Bicskéig, meg a lombkorona sétányokat a pusztába (Ágnes: »A kilátókat se hagyjuk ki!«).

Most már biztos vagyok benne, hogy sokan vagyunk ebben az országban, jobb volna itt egyedül hagyni Menczer Tamást és Dömötör Csabát. Ők, meg a haverjaik ugyan nem töltenék meg az Operaházat, de az mindegy, mert Ókovács az igazgató, vezényel Orbán Viktor.”

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Marc Müller

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szilifon71
2023. június 22. 17:30
....és kimarad Havas Henrik.
Energia
2023. június 21. 18:43
Már megijedtem, hogy a szemüveg szárat rágcsálva, a szokásos módon, azt találja mondani a témával kapcsolatban: "amikor én ... (most éppen homi) voltam, az Antall kormány idején...", huh! ez közel volt! Szerencsénk volt, túléltük!
Hoth
2023. június 21. 14:24
Hagyjuk ezt a "fidesz olyan világot"..had kérdezzem meg...akkor amikor a fidesz még sehol se volt..úgy 15 éve...akkor hogy kérdezte volna az orvos,és mi lett volna a vároban???15 éve nem röhögött volna senki..igaz?elmehetne a havas is a picsába... egyébként az esetek túlnyomó részében egy nő és egy férfi alkotta pár sem képes felnevelni egy gyereket normálisan,úgyhogy kevéssé gondolom hogy két férfi,vagy két nö ne birná ezt összehozni..de azért azt meg lássuk már be,hogy ha előáll egy elég különös helyzet,amire nem nagyon van protokoll(mert nem is lehet)akkor adott szituban ..mint pld.ez,az orvos fapofával szólítson anyukának egy férfit....és az ott várakozóknak ez aztán fel se tűnjön...imádnivalo ebben a libsi légkörben hogy nekik mindent szabad,de másnak erről véleménye se lehet..valszeg havas uram is vidult volna ha úgy 20-30 éve ő hall ilyet..ő is abban a korban élte le az életét,hogy nőket hívtak anyunak..férfiakat meg apunak,és őszintén kétlem hogy mikor ez az új fajta trend terjedni kezdett,ő csak bölcsen a szemüvegét rágcsálva annyit mondott...most mi a vicces abban ha egy pasit hívnak anyunak...úgyhogy elmehet a faszomba,mert politikai megrendelést teljesít,úgy hogy közben tudván tudja mi a hiba azzal ami mellett kardoskodik éppen ezerrel..azt nem tudom hány ezer ért
kitiltott
2023. június 21. 13:45
Először volt egy Budapest Pride ..engedtük ..aztán volt egy pride nap engedtük.. Aztán volt egy pride hét engedtük.. Most már van pride..hónap.. Mi következik pride év? Vagy "pride" élet? No LMBTQ. NO WAR, No Migration..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!