Frank Füredi: Az a célom, hogy megtörjem a Magyarország körüli politikai karantént!

2023. május 19. 10:44

A Die Welt részletesen foglalkozik a Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli intézetével.

2023. május 19. 10:44
null

A Die Welt felületén csütörtökön jelent meg egy írás, melyben arról írnak, hogy Frank Füredi, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli intézetének vezetője, „a magyar miniszterelnök jobboldali populista programját próbálja előrevinni”. A cikket jegyző Gian Volpicellic úgy fogalmaz, hogy „a brüsszeli intézet feladata, megzavarni és irritálni az EU intézményrendszerét, amellyel Orbán Viktor oly sokszor került összetűzésbe a jogállamiság kérdésében”.

Frank Füredi a lapnak elmondta, hogy az európai kultúra olyan értelmezését próbálja nyújtani, amely alternatívát jelent az uniós mainstreamhez képest. Az MCC brüsszeli intézetének vezetője tenni akart valamit az EU részéről érkező, szerinte igazságtalan kritikák ellen.

– közölte Füredi, aki szerint többek között azért vállalta el a munkát, hogy megtörje a Magyarország körüli politikai karantént.

A cikkben megszólalt többek között Cseh Katalin is, a liberális Renew képviselőcsoport magyar EP-képviselője, kifejtette, hogy az MCC tudatosan igazodik az angolszász politikai retorikához.

– mondta, majd azzal folytatta, hogy véleménye szerint azzal, hogy Brüsszelben irodát nyitnak Orbán eszméinek, szövetséget próbálnak létrehozni Európában.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. május 19. 16:45
Az igazság utat tör....nem. A valóság tör utat. Az igazság mindig relatív. A valóság az Élet, amit tisztelni érdemes. Abból alakul a jövő. Az igazság csupán személyes. Cseh Katalin sem tudja, hogy mit cselekszik, mert még nem ismerte föl a valóságot. Majd...
nempolitizálok
2023. május 19. 12:30
Hajrá. Amúgy szép lassan megtörik az, ahogy a libsik eljelentéktelenednek. Másfél év múlva totálisan más helyzet lesz.
pipa89
2023. május 19. 12:27
Füredi Úr! Minden elismerésem és köszönetem az Öné! A munkájáért, a kiállásáért Magyarország mellett. A Jóisten adjon hozzá erőt, egészséget!
balbako_
2023. május 19. 12:05
Tisztességes emberek tisztességes céllal dolgoznak aljas gazemberek között ez az MCC brüsszeli irodája. Füredi úr embert próbáló feladatot vállalt amihez erőt, jó egészséget kívánok neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!