Kordon: egyszerűen csak nem normális

2023. április 25. 09:19

A miniszterelnök munkahelyének körülkerítése szimbólum.

2023. április 25. 09:19
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Nekünk, momentumosoknak javarészt már élményünk sincs a valódi politikai nyilvánosságról. Nem jutott. Annyit láttunk az elmúlt tizenpár évben, hogy egy régvolt világ maradéka hogyan tűnik el végleg. Amikor az utolsó mikrofont is kiszorítják a parlamenti folyosókról, amikor már az államtitkár cinikus vigyorára is messziről, egy építkezésinek hazudott kordon rácsai közül tud ráközelíteni a kamera. Ott van vége. Vannak fotók, videók arról, hogy a NER előtt a kormánypárti politikus orra alá szinte bárhol mikrofont lehetett dugni, sőt, a miniszterelnök, a kormánytagok önként és rendszeresen álltak ki sajtótájékoztatót tartani, vállaltak interjúkat »körön kívül« is. Igen, a pártos sajtó régóta velünk van, sok évtizede, és minden rezsim szerette inkább a saját safe space puha keretei közt megfejteni a világot, de ez akkor is más.

A kordon egyszerűen csak nem normális. Nem szokhatjuk meg.

A miniszterelnök munkahelyének körülkerítése szimbólum. Nem önmagában egy-egy aktuális kérdés-válasz elmaradása a baj, hanem az, hogy megszokjuk, természetesnek vesszük itt és máshol is. Kordonok mindenütt. Magyarországon 2006 óta nem vitáztak egymással a miniszterelnök-jelöltek, vagy csak Orbán Viktor híján. Nem csak az újságírók, de a képviselők joga, szava is egyre kevesebb a tisztelt házban – minket is különféle kordonokkal zár el munkánk gyakorlásától a házelnök.”

***

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2023. április 26. 11:40
Látod, Bandi! A miniszterelnök úr ott dolgozik az építkezésen. Te meg a kordont bontod. Mert a Miniszterelnökség körül nincsen kordon, te csacsimacsi!
Coupdetat
2023. április 26. 09:56
Itt nem a normalitást kell keresni ... a cigány mindig gyáva. Előre Kolhozcseléd Elvtársak a lenini úton !
tapir32
2023. április 25. 22:15
A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom popperi utópiája egy anakronizmus. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet.
tapir32
2023. április 25. 21:27
Gyurcsány forgatókönyvét hajtják végre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!