Csicskatempó

2023. április 12. 21:35

Hacsak nem volt megszálló hadsereg, összeomló ország, óriási elnyomás, akkor az emberek nagy ívben sz@rtak a komcsikra.

2023. április 12. 21:35
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Facebook

„Kizárólag egyetlen alkalommal fordult elő, hogy demokratikus körülmények között a magyar emberek úgy gondolták, szeretnének balosokat tudni a fejük felett: 1994-ben, amikor Horn Gyula alakíthatott kormányt. Mert vegyük csak végig!

1918-ban az őszirózsás forradalom kellett ahhoz - amit persze nevezhetnénk más forradalomnak is, de most tekintsünk el ettől -, illetve a teljes, világháborús összeomlás, hogy Károlyiék megszerezhessék a hatalmat, senki nem döntött erről a választópolgárok közül. Majd ugyanígy, Károlyiék ostoba, végtelenül káros vezetése lényegében átjátszotta a hatalmat Kun Béláknak, amely kommunről szintén a világon senki sem nyilvánított véleményt voksoláson.

A második világháborút követően a nagyjából szabad választásokon elképesztő fölénnyel győztek a kisgazdák és az ellenállás még 1947-ben is akkora volt a komcsik felé, hogy a kisgazdák alig vesztettek valamit a ‘45-ös eredményeikből, ha utóbbihoz kialakult utódpártjait is hozzászámoljuk, a komcsik pedig kékcédulás csalások tömegével sem tudtak többségbe kerülni. Hihetetlen, de ilyen elképesztő befolyásolásokkal is csak 3 százalékkal tudták növelni előnyüket.

Tanulság? 1945-ben, félig-meddig demokratikusan esélyük sem volt és egy diktatórikus választással sem voltak képesek valódi eredményt elérni. Na, ez a csicskatempó.

Miért is csicskatempó? Mert ne felejtsük el, hogy mindeközben egy világhatalom hadserege tartotta megszállás alatt Magyarországot, akik erőteljes, hogy nagyon óvatosan fogalmazzak, kívánsága nélkül kormánypárt sem lehetett volna ‘47-ig az MKP. Ezt követően pedig fel sem merült, hogy bármilyen értelmezhető választásról beszéljünk 1985-ig, ahol az engedményeknek hála újfent kiderült, hogy amint lehet nem a vonalas elvtársra szavazni, akkor hozzájuk képest sokkal szívesebben választják a reformkomcsit. 1990-ben meg - ha nem is éppen hogy bejutott - nem ért el valami nagy eredményt az MSZP.

Mit tudunk tehát megint megállapítani?

Hacsak nem volt megszálló hadsereg, összeomló ország, óriási elnyomás, akkor az emberek nagy ívben szartak a komcsikra.”

Nyitókép: Horn Gyula és Baja Ferenc/Trombitás Kristóf Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kolozsv
2023. április 13. 11:51
Ez így van, de közben ment előre az idő. Akkoriban a parasztság volt a fő erő, nem a munkásság. A kádári időkben a parasztok ivadékai elmentek városokba munkásnak, hivatalnoknak. És úgy emlékeznek, hogy bezzeg Kádár apánk alatt milyen jó volt minden. Ezt tapasztalom sajnos. A komcsi tempóra van itt igény.
Anomander
2023. április 13. 08:16
Egyétek csak a sz@rt: https://hang.hu/belfold/atlatszo-a-korabban-tervezett-ar-otvonszereseert-epul-borton-csengeren-153657
Dobrevita
2023. április 13. 08:08
Ne szépítsük a múltat. 1994 is egy nagy globalista átverés volt, a cél megegyezett minden estben. Ezt pl '18-ban a korra jellemző eszközökkel érték el: fizikai terrorral, '94-re finomodtak az angolszász módszerek és már politikai manipulációval, hazugsággal szerezte meg egy szűk kisebbség a hatalmat. Történelmünkben szép ív rajzolódik ki Károlyitól az szdsz-ig, a vörös terrortól, az aljas szándékú félrevezetésig, bolsevizmustól az elitizmusig.
Házam Hazája
2023. április 13. 02:20
Valamely kedves baloldali, pár nappal ezelőtt említette, hogy mindig a rossz oldalra állt Magyarország. Visszatekintve teljes mértékben igaza van. Ezért nem kell iránytűként mozognunk. A világ sokat "köszönhet?" annak, hogy folyamatosan keltette a feszültséget, ezáltal elszívta a Hazánk tudását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!