A 13 pont hete

2023. március 19. 07:15

Az Egyesült Államok mint a leghatalmasabb, soha nem jelezte, hogy érdeke volna (nem is az) egy föderatív Európai Unió.

2023. március 19. 07:15
null
Bolgár György
Bolgár György
Amerikai Népszava

„Azt állította Orbán Viktor (Kiskőrösön, a Petőfi Sándor szülőházánál elmondott március 15-ei beszédében a költőről), hogy »látjuk, ahogy odakanyarintja a 12 pont elé, hogy legyen béke«.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem látjuk. Ezt csak Orbán Viktor látja. Sőt, talán még azt is, hogy Petőfi Segesvárnál leteszi a fegyvert és a 13 pontot.

Azt is állította Orbán (ugyanott), hogy »látjuk, ahogy szembefordul a világ hatalmasaival, akik újra be akarják olvasztani a magyarokat egy európai szuperállamba«.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem akarják beolvasztani. Az Egyesült Államok mint a leghatalmasabb, soha nem jelezte, hogy érdeke volna (nem is az) egy föderatív Európai Unió. Az unió »hatalmasai«, Németország és Franciaország pedig szintén nem dédelgetnek ilyen irreális álmokat, hiszen kettejük összeolvasztása is abszurd lenne. Álmai csak Orbánnak vannak. Rémálmai.”

***

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
samuka48
2023. március 20. 10:47
Vén barom Blgár!!!
mondeos
2023. március 20. 09:52
A csekély számú troll kommentből láthatjuk, hogy Bolgárelvtársat már a liberálcsürhe sem veszi komolyan.
blackgarlic
2023. március 19. 22:59
Öreg kommunista barátom az USA ezt nem jelezte, hiszen már föderációvá tette Nyugat-Európát
tapir32
2023. március 19. 19:55
A magyar kormány az ukrán népet támogatja! A háborút nem támogatja a magyar kormány! Az USA, a brit és az EU vezető tudták, hogy a szankcióknak és a fegyver szállításoknak a hatása az lesz, hogy konzerválják a Putyin rezsimet és a háborús konfliktust Ukrajnában. Az USA, EU, brit, orosz és ukrán politikai vezetők alkalmatlanságának bizonyítéka, hogy háborúig fajult az orosz - ukrán konfliktus. Ha, már háborúig fajult a helyzet akkor, a háború befejezésén, vagy legalább tűzszüneten kellene munkálkodniuk, és nem a háború folytatásán. A háború párti politikusok alkalmatlanok és / vagy az érdekük a háborúskodás. A mások halálán nyerészkedőknek az érdeke a háború elhúzódása! Binden, Soros stb Akiknek háborús befektetéseik vannak azoknak az érdeke a háború elhúzódása. Fegyverlobbi, cseppfolyós gáz gyártás és szállítás stb. / Pl. a magyargyűlölő Guy Verhofstadt/ Tkp. a fél világnak. A dollárbaloldal is ezért támogatja a háborút. A háborún nyerészkedők. Nagy üzlet a háború! A szankció és háború pártiak Putyin szövetségesei! Az orosz oligarcháknak is nagy üzlet az elhúzódó háború! Eszmékért a katonák halnak meg. A vezetőik a saját érdekeik okán küldik őket a frontra. A politika kizárólag érdekekről szól, amiket szép eszmékbe csomagolnak. Aki, a háborút támogatja az, az ukrán és az orosz emberek halálát támogatja! A háború pártiak semmivel sem különbek, Putyinnál. Mások halálát akarják! Halál pártiak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!