Egy nehéz év szomorú szaldója

2022. december 30. 12:03

A tanár-diáktüntetések révén kiderült, hogy mégis van igény párbeszédre, értelemre, emberi szóra, józanságra.

2022. december 30. 12:03
null
Horn Gábor
Horn Gábor
HVG

„Több mint kétmillió a kormány politikájával szembenálló választópolgár érzett rövid, átmeneti eufóriát az előválasztás első fordulójáig. Reményt, cselekvési utat, újszerűséget, mindazt az élményt, amelyre oly régóta hiába vártak, s mindazt, amiről egy röpke pillanatig joggal várhatták azt, hogy közelebb hozza őket az akkor már 12 éve uralkodó rezsim leváltásához.

Hamar csalatkozniuk kellett: az ellenzéki vezetők inkompetenciával kevert önérdek-vezéreltsége, és a politikai propagandában egy bérgyilkos professzionalizmusával és a Krőzus minden aranyával (a mi adóforintjainkkal) megtámogatott állampárt – mely immár negyedik alkalommal szerzett kétharmados felhatalmazást a kormányzásra – lemosta őket a választásokon.

Sokan, sokféleképp elemeztük már az eredményeket, nem ismételném ezeket újra, legyen elég annyi: sokan, sokfélét tanultak belőle, ám ha az elmúlt bő fél esztendőre visszanézünk, láthatjuk, hogy a magyar ellenzéki politikusok nem vontak le értelmes tanulságokat.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. december 31. 10:37
Hogy ezek a halál szélén is csak ezt tudják...
LancelotDuLac
2022. december 31. 09:28
buzi!!!!!!
Robertoo
2022. december 30. 21:45
"A tanár-diáktüntetések révén kiderült, hogy mégis van igény párbeszédre, értelemre, emberi szóra, józanságra." Nélküled! Takarodj a közéletből!
Bokros Birka
2022. december 30. 18:50
Kevés vagy Gabika, mint téli szünetben a tanár tüntetés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!