Bohócdiplomácia

2022. október 29. 07:53

Már a tengerentúlon is nyilvánosan felmutatták a nagykövetnek a sárga lapot.

2022. október 29. 07:53
null
Szőcs László
Magyar Nemzet

„Most – új fejleményként – az egyik legtekintélyesebb lap, a szélsőliberális őrülettől (még?) megkímélt The Wall Street Journal hasábjain a Trump-időszak két hírszerzési vezetője a Biden-kormány ecuadori, illetve magyarországi diplomáciáját bírálva hívja fel a figyelmet a »woke« ideológia már az amerikai stratégiai érdekeket veszélyeztető túlkapásaira. A katolikus hittételeken felnőtt – tehát az amerikai új baloldal szerint maradi – ecuadoriak torkán pucckirálynő-show-kat nyomnak le.

Hazánk esetében pedig a sokmilliós olvasottságú globális lap iskolás bohóckodásnak nevezi az amerikai külképviselet – korábban e hasábokon is kifogásolt – bornírt kvízjátékát. Ez nemcsak magyar közjogi méltóságokat pellengérezett ki – akikkel Pressmannek elvileg tárgyalnia kellene, amikor nem Jeszenszky professzorral sétál éppen –, de önleleplezően tárta fel, hogyan vizslat mániákusan minden ágy alatt Putyin-tanítványokat az amerikai közdiplomácia. Miután már a tengerentúlon is nyilvánosan felmutatták a nagykövetnek a sárga lapot, egyre világosabb: nem mi ülünk fordítva azon a bizonyos alkalmatosságon.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. október 30. 10:34
A tengerentúlon bátran felmutatták a nagykövetnek a sárga lapot, idehaza gyáván NEM.
nagykutya
2022. október 29. 16:14
Jaj, nehogy monkey poxot kapjon!
olajfa1
2022. október 29. 15:01
Pressman úr -is- MARADJON MEG A KAPTAFÁNÁL!... és lehetőleg ne lépdesse át a szokásos diplomáciai határokat. Köszönjük!
BőröndÖdön
2022. október 29. 12:36
A kvízjáték minden szava igaz volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!