Többek között ez az, ami végtelenül felháborít a mai EU-val kapcsolatban

2022. augusztus 29. 21:02

Az, hogy a jórészt betelepített orosz kisebbséget nem szeretik, érthető, átérezhető.

2022. augusztus 29. 21:02
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Liberális barátaimnak: mai állapot a mindenféle értékelés szerint kiemelkedő demokrácia Észtországban: 71 000 ember, a lakosság mintegy 5,3%-a hontalan és gazdaságilag is másodrendű. Ezek túlnyomó részt oroszok.

Vajon biztonsági szempontból jó-e ennyi elnyomott Észtországnak és Európának? Szerintem nem. (de az állampolgár oroszok is másodrendűek, csak nem annyira, mint a hontalanok)

Lettországban a »nem állampolgárokra« (szintén főleg oroszok) vonatkozó belföldi jogi rendelkezések továbbra is elmaradtak a nemzetközi normáktól, beleértve a politikai jogok hiányát, valamint a munkavállalás és a földtulajdonlás bizonyos korlátozását. Közel 200 000 embert, a lakosság 10 százalékát gazdasági, szociális, kulturális és egyéb jogokhoz való hozzáférés terén hátrányos megkülönböztetés ér. Jó e ez az EU-nak, NATO-nak, kérdem, mert akivel évtizedek óta így bánnak, biztosan nem értékeli és ma ezek az emberek tényleg biztonsági kockázatot jelentenek.

Amit az Orosz Birodalom és a Szovjetunió tett a balti népekkel, brutális. Az, hogy a jórészt betelepített orosz kisebbséget nem szeretik, érthető, átérezhető. Nem az észteket és letteket kritizálom. De hogy erről csak az ENSZ beszél, meg néha az Amnesty, az megmutatja micsoda kettős mércék vannak Brüsszelben. Többek között ez is az, ami végtelenül felháborít a mai EU-val kapcsolatban, bár a sor hosszú.”

Nyitókép: Jakub Porzycki/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
veszettfejsze
2022. szeptember 01. 09:12
Kanyar
2022. augusztus 31. 09:15
Hátha még az is kiderülne a cikkből, hogy konkrétan mitől másodrendűek....
Szekeres Lászlo
2022. augusztus 30. 14:48
Ha nem csak tiltakozni de tenni is hajlandó vagy a pénzbirodalom lopakodó diktatúrája ellen - vásárolj készpénzzel, ne kártyával... Tegyél Te is a készpénzhasználat fokozatos megszüntetése ellen !!! (Az elektronikus pénz bilincs a bérrabszolgák kezén.) Vagy alakuljanak a dolgok maguktól (?)
elfújta az ellenszél
2022. augusztus 30. 09:50
Tele van az EU a múltban gyökerező etnikai feszültségekkel, amire a hivatalos reakció Jourova és a Bizottság részéről: ebben nem illetékesek. Minden másban, szivárványos farriszálásban igen, de ami tényleges probléma abban nem. És ha ez nem volna elég, importálják még az egzotikus migránsokat is a bevándoroltatással
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!