Végül Jakab is elbukott, ám a történelmi bűnt Vonával közösen követték el

2022. július 16. 12:15

Valójában már akkor eldőlt Jakab Péter sorsa, mikor Gyurcsány Ferenc balkezébe csapott.

2022. július 16. 12:15
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin
PestiSrácok.hu

„Elkerülhetetlen volt Jakab Péter bukása. Hiába bízott a hagyományosan baloldali következménynélküliségben, végül ütött az ő órája is. Valójában már akkor eldőlt a sorsa, mikor Gyurcsány Ferenc balkezébe csapott. Mindez persze nem menti fel a Jakab előtti Jobbik árulását. Nincs olyan, hogy Jakab időszámítása előtt, de olyan sem, hogy után. Vona Gábor és hidat építő vállalkozásának támogatói ugyanannyira ludasok abban, hogy a Jobbik az SZDSZ-hez hasonló történelmi árulást követett.

AZ ÁTVÁLTOZÁSOK PÁRTJA

A 2003-ban párttá alakult Jobbik tizennyolc esztendeje látványos átváltozásokról szólt. Egy olyan kacskaringós útról, ami először szélsőjobbra, majd középre vezetett, végül a baloldal lett a végállomás. A Jobbik antikommunista, nemzeti és keresztény mozgalomként jött világra, azonban ha ma ránézünk arra, ami az egykori politikai közösségből megmaradt, akkor egy olyan törpe szerveződést látunk csupán, amely belesimult a hazai baloldalba.

Ami viszont ennél is súlyosabb, hogy elvesztette szuverenitását és politikai mozgásterét, meghatározóvá vált a kasszakulcsért való belső küzdelem. Innen pedig már nincs visszaút, ilyen mély gödörből nem lehet kikecmeregni, habár ameddig költségvetési támogatás lesz, addig valamiféle pártképződmény maradni fog a Jobbik helyén – hívják azt bármiként!

A folyamatos változás, az önazonosság elvesztése, az identitás átalakulása nem egyedülálló a rendszerváltoztatás óta (SZDSZ, MDF), ám az az út, ami jobbról balra vezetett, rendhagyó kérdéseket vetett fel, illetve példanélküli konfliktusokat robbantott ki. Ennek kicsúcsosodása a 2022-es választási vereség, illetve a Jobbik történelmi kudarca lett.”

Fotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wotan
2022. július 16. 21:54
Kár szót vesztegetni a vonára a jobbikra jakabra...ezek oda kerültek ahová mindig is valók voltak a politikai szemétdombra. Csak azt sajnálom hogy éveken keresztül megvezettek több 100 ezer jobboldali hazafit. Csak bízni tudok abban hogy a MHM nem fog erre az utra lépni, ha van egy kis eszük begyűjtik a 20-22 % (ha politikai földindulás lesz akár többet is)radikális jobboldali szavazót és legkésőbb 2030-ban benne lesznek a koaliciós kormányban.
lynx
2022. július 16. 19:19
A jobbik soha nem volt az átváltozások pártja. Mindig is egy magyar ellenes idegen érdekeket képviselő gyülevész alakulat volt.
Lajoss
2022. július 16. 19:18
Prosti srácok..ugyammá..
hátakkor
2022. július 16. 18:15
"meghatározóvá vált a kasszakulcsért való belső küzdelem." Konkrétan erősebb Skoda slusszkulcsért ment a küzdelem, meg szerető beszámlázáséért. Volner ugye elképzelte magát EP képviselőnek, most a Volner párt Huxit párt lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!