A nacionalizmus és imperializmus eredménye: a háború

2022. február 26. 17:11

Meg kell mutatni az agresszoroknak, akaratuk gyengébb, mint a tömegeké.

2022. február 26. 17:11
null
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Mérce

„Elvitatkozhatunk arról is persze, vajon »totális állam«-e a mai Oroszország – szerintem nem, hiszen a posztmodern elhozta a justusi értelemben vett, államszervezetében totális állam végét. Ettől viszont még mind Oroszország uralkodó osztálya, mind az oligarchikus demokráciák nyugati uralma egyre nagyobb mértékben épít a Jó és Gonosz fogalmára, ahol a Jónak mindenáron győzedelmeskednie kell. Akármennyire hihetetlen, ezt próbálja híveivel elhitetni Putyin is. De közben vigyáznunk kell, hiszen a még mélyebb konfliktusba éppen az oroszok mint nép démonizálása, és az ellenük való kollektív gyűlöletkeltés vihet bele igazán. Az óriási tömegpusztító arzenálok miatt egy ilyen háborúnak nem lenne győztese.

De mit tehetünk mi, ha végül, a forradalmak kora után a muskétát és gránátot is kicsavarta a kezünkből a szuperfegyverek garmadája, és ilyenképpen zsarnokra és háborús uszítóra már nem törhetünk? Egyszerű: tömegesen kell tiltakoznunk, utcára mennünk, határozottan, keményen és sokszor. Meg kell mutatni az agresszoroknak, akaratuk gyengébb, mint a tömegeké; és ha ők meg kívánnak félemlíteni minket, végül nekünk kell majd megfélemlítenünk újra őket.

Nem lesz túl egyszerű, az bizonyos.”

Nyitókép: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2022. február 27. 11:19
Jézusom, ilyen hülyék írnak azon a szarságon?? Persze lehet, hogy ezek a hülyeség mércéi, mást nemigen lehet velük mérni. 1 tót az egy igen nagy egység lehet, a köznapi butaság milliószorosa.
kovászos cipó
2022. február 27. 09:38
Te gyíkvállú fasz, vedd föl a málhazsákot, aztán irány az ukrán front! Egyébként mondta már neked valaki, hogy nem ti vagytok a tőmegek, bolsevik?
balbako_
2022. február 27. 06:56
Ezek soha nem képesek megérteni az embereket. A birodalom lakói tudomásul veszik, hogy a birodalom katonai erőn alapul és azt az ottani lakosok fiai tartják fenn. Az ő vérük folyik a világ minden pontján, ahol bevetik őket és még az életszínvonal csökkenése, vagy kisebb emelkedése sem rettenti el őket ettől. És ezért kapják azt az érzést, hogy mi erősek vagyunk, mi vagyunk a világ urai. Így működik az USA, és Oroszország 70 év óta.
kbs_real
2022. február 27. 00:29
A tornából felmentett, katonai szolgálatra békében is alkalmatlan slapaj keménykedik. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!