A háború egyértelműen csak Oroszország érdeke

2022. február 15. 07:29

A II. világháború óta ilyen feszült helyzet, ilyen katonai fenyegetettség nem volt.

2022. február 15. 07:29
null
Balázs Péter
Hírklikk

Egy csomó állam már felszólította a polgárait, hogy távozzanak Ukrajnából. Az EBESZ kivonja a megfigyelőit Kelet-Ukrajnából, a befektetők természetesen azonnal elkezdték beárazni a lehetséges háborút. Végül is kinek az érdeke ez a háború?

- Ez Oroszország érdeke, senki másé. Moszkva most teszteli a Nyugatot. Nézi, hogy mennyire erős az amerikai elnök, mennyire nyomásálló az új német kormány, mire hajlandó Macron, aki szeretné újraválasztatni magát. Valószínűleg Putyinnak a környezetében azt mondták, nincs túl jó állapotban a Nyugat, most kell megszorongatni, próbáljuk meg, hogy mire megyünk. Lehet, hogy vissza fognak lépni ettől a pozíciótól, de az sem kizárt, hogy elindítanak egy korlátozott háborút, és megpróbálják Ukrajnát a maguk oldalára állítani. Szétlőni a határmenti területeket, megbuktatni Zelenszkijt és valami oroszbarát figurát odaültetni a »trónra«.

Úgy, mint Fehéroroszországban?

Igen.

Nem nagy ár ez emberéletekben erre a tesztre?

De igen, nagyon nagy ár. Gazdaságilag is mindenki ráfizetne, mert Oroszországra szankciókat rónának ki, ez a Nyugatnak is veszteségeket okozna. Ez semmiképp sem jó, de látszik: az orosz érdek, hogy szítsa a konfliktust.

Mennyire eszkalálódhat ez a helyzet?

Most van olyan katonai vélemény, hogy az oroszok először semmiképpen nem vonulnának be ukrán területre, hanem elkezdenék rakétákkal lőni. Onnan már könnyen eszkalálódik, mert, ha az egyik lő, a másik visszalő, és megy tovább a dolog.

Ez nagyon szomorú kilátás.

Az. A II. világháború óta ilyen feszült helyzet, ilyen katonai fenyegetettség nem volt.”

Fotó: Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ibodnar
2022. február 16. 19:24
Ez az agyilag deprimált vén komcsi helyzetleírása teljes tévedés és/vagy primer uszítás, az a kitétel pedig, hogy "A II. világháború óta ilyen feszült helyzet, ilyen katonai fenyegetettség nem volt" egyszerűen szánalmas hazugság egy olyan embertől, aki pont külügyes volt már a délszláv háború idején, amikor majdnem szabadszemmel volt látható, hogy a déli határaink mentén tankkal lövik egymást a szomszédok és az amcsi bombázók pont tőlünk felszállva "moderálták" a szerbeket. Kíváncsi lennék, ha az akkori helyzet nem volt elég feszült és katonailag fenyegetettség, akkor mit kell ilyen fogalmakon érteni ??!!! - és még ez volt külügyminiszter meg uniós biztos és CEU tanár !!!
Bájron
2022. február 15. 20:09
Hát ... ez kurva hülye!!!
elfújta az ellenszél
2022. február 15. 18:19
Ez a teknőcfej akarna külügyminiszter lenni? Nem akarom megsérteni a teknősöket, de annyi esze sincs mint egy kétéltűnek
Osztap Bender
2022. február 15. 17:48
És ez volt több mint egy évig Magyarország külügyminisztere?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!