Mi baj a német kormánnyal?

2022. január 28. 14:07

Az Orbán-kormány és -éra sok mindenre megtanított bennünket.

2022. január 28. 14:07
Kendernay János
Magyar Hang

„Még szinte el sem kezdett a német kormány működni, számos észrevétel érte itthon a jelzőlámpa koalíciót. Volt, aki lázasan a kormányprogram tartalmi elemeiben vélte felfedezni annak gyengeségét és kivitelezhetetlenségét. Másnál a koalíciós partnerek összetétele váltott ki szemöldökfelhúzást. A kritika, de inkább nevezzük így: a megjegyzések középpontjában leginkább a zöldek és annak két társelnöke szerepel. Hogy miért is? Egy gondolatkísérletet megér.

Az Orbán-kormány és -éra sok mindenre megtanított bennünket. Nem kell választási program, nem kell miniszterelnök-jelölti vita, nem kell koalíciós megállapodás, nincsenek tárgyalások, egyeztetések, politikai kompromisszumok és még sorolhatnánk, amik egyébként a demokráciák alapfolyamatai, és amikről szépen megpróbálnának bennünket leszoktatni. Ellenben szabad szövetségeseinknek, a diplomáciában nem ismert stílusban beszólni, szabad a legfontosabb kereskedelmi partnereinket leszólni, hátat fordítani szinte mindenkinek. És természetesen a partnerek kormányzati törekvéseit, célkitűzéseit kérlelhetetlenül megszólni, vagy inkább leszólni. Ugyanakkor az illiberális keleti partnerek esetében a magyar kormány éppen ellenkezőleg cselekszik, hallgat, elhallgat dolgokat, illetve az Európai Parlamentben a fideszes képviselők, vagy az Európai Unió Tanácsának ülésein a kormányzati képviselők kritika nélkül nyílt vagy burkolt támogatást biztosítanak számukra szemben az európai értékekkel és a közösség érdekeivel. De vissza Németországhoz!

Harmónia volt valamikor...

Szinte megfejthetetlennek látszik, hogy az elmúlt 10-12 év alatt miért sikerült a két ország kapcsolati rendszerét konfliktusossá tenni. Ki ne emlékezne, vagy ne tudna a harminc évvel ezelőtti magyar-német kapcsolatok sikereiről? Horn, majd Antall, Kohl és Genscher, illetve sokan mások fémjelezték ezt az időszakot, ami harmonikus és kölcsönös tiszteleten alapuló volt. Azóta, különösen 2015-öt követően ez megváltozott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Erdőmester
2022. január 29. 12:29
"Ki ne emlékezne, vagy ne tudna a harminc évvel ezelőtti magyar-német kapcsolatok sikereiről? Horn, majd Antall, Kohl és Genscher, illetve sokan mások fémjelezték ezt az időszakot" Hát éppen ez az! Ezek a német politikusok nehéz idők nagy emberei voltak. Jó világot teremtettek. Utódaik gyenge eresztés, ezért tart a nyugat az önfeladás felé. Mi annó nem ezért léptünk az EU-ba. Nem mi változtunk, az EU nyugati fele vált abnormálissá.
Biivisz
2022. január 29. 11:35
"Mi a baj a német kormánnyal?" Pedig egyszerű ! Ez: "Németország bevándorlóország." Ennyike
Zaj001
2022. január 29. 00:46
A lényeg az, hogy az EU politikai uniónak határozza meg magát. Régen volt az Európai Gazdasági Közösség, mint gazdasági integráció, de ott még nem osztottak nagyösszegű támogatásokat. Amikor beléptünk, egy hosszú folyamatnak látszott a tagállami szuverenitás megszűnése. Az se volt túl vidám dolog, de azt gondoltam, hogy ahol Németország, Anglia és Franciaország együtt tud működni, abból mi se maradjunk ki. Akkor még nem látszott, hogy a játékszabályok nem engedik nemzeti vállalatok felemelkedését. Sőt szuverén gazdaságpolitika nélkül a jövedelmi különbségek sem csökkennek az országok között. A támogatások persze évekig elfedik ezt a problémát. De egy idő után a felszínre kerülnek mint Görögorszában.
Squalline
2022. január 28. 19:52
Borzalmas mar ez az onsorsronto mergezo onhibaztatasra kesztetes, ami arad a magyarok szivebe es lelkebe a balos mediabol. Es akkor itt vannak ezek a magyar hangos sertotodottek, akik sertodesuket kovetoen egybol raereztek az aldozatpozban fetrenges szepsegeire, es azota ugyanabbol kottabol fujjak a dallamot a neobal media hangfekveseben. Mire gondolok? Csak a magyarok lehetnek hibasak a nemet kapcsolatok romlasaert. Ki mas. A migrans simogato, iszlamizalodo, genderkormanybiztos, atomgyulolo, de onerdekbol co2-t levegobe okado foldgazt zoldnek hazudo arrogans nemetekkel semmi baj sincs, ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!