Felelősebb kormányzást, bizalmat a polgárokban!

2020. november 10. 16:44

Egy infantilizáló, magát mindentudónak képzelő államot látunk épp össze-vissza csapkodni.

2020. november 10. 16:44
Donáth Anna
Facebook

„A hatalom természete nem változott: esztelen és átgondolatlan tiltások, valamint teljesen figyelmen kívül hagyott élethelyzetek jellemzik a legújabb járványügyi védekezést a második hullámban is. Méghozzá azonnal. Nem lehet a teljes magyar társadalmat egy tömbként 24 órás határidőkkel rángatni!

A felelős kormányzás pont arról kell szóljon, hogy a vezetés mindent megtesz azért, hogy az állampolgárokkal szövetségben kezelje a helyzetet. Ehhez okos kereteket kellene megadni, melyek között mindenki meg tudja megtalálni a neki legmegfelelőbb megoldást. Felnőtt, teljes jogú polgár módjára! Az, hogy egyik pillanatról a másikra tiltanak be iparágakat és napi rutinokat, nem pedig fokozatosan változtatva, folyamatos párbeszédben döntenek, mindenképpen igazságtalan, és gyakran embertelen helyzeteket eredményez.

A mostani döntésekben egyáltalán nem értékelik a társadalmi különbségeket. Miért nem dönthet a szülő úgy, hogy ha módjában áll, az óvodás gyerekét is otthon tartja? Miért nem dönthet egy egyetemista úgy, hogy marad a kollégiumban, és nem utazik haza a veszélyeztetettebb korú szüleihez? És miért csak alig pár órát adtak a felsőoktatási kollégiumok kiürítésére?

Eleve egy igazságos jogállamban miként lehetséges, hogy a miniszterelnök a Facebookon cetlikből olvas fel egy jogszabályról valamit úgy, hogy annak hivatalos szövege késő éjszaka, a hatályba lépés előtti percekben legyen megismerhető? Egy infantilizáló, magát mindentudónak képzelő államot látunk épp össze-vissza csapkodni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2020. november 11. 10:51
Egy infantilis, magát mindenhatónak képzelő globalogazdijának magát mindenben feltétlenül alávető csicskát látunk épp össze-vissza megmondogatni a tutit.
VeJoLa
2020. november 11. 10:17
Te mindenkit hülyének nézel, pedig nem mindenki az! És emlékezni fogunk a szemfényvesztési kísérleteidre, hazug ámításaidra, tudatos ferdítéseidre!
winniethepooh
2020. november 11. 08:20
Bocs, csak a címet olvastam el. Ebből arra következtetek, hogy Anna feltalálta az időutazást és hirtelen 2005-ben találta magát.
kishegyi
2020. november 11. 06:20
Én meg, mikor Donáth Annát látom nyilatkozni, egy kiképzett, külföldi érdekeket szolgál, gátlástalan zsoldost látok, aki az őt lebuktató videófelvétel megjelenése után is még azt hiszi, hogy a normális többséget érdekli, mit mond.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!