Hajrá Bernie!

2020. március 03. 16:10

Ő az egyetlen, aki felismerte, hogy a növekvő egyenlőtlenségek vagy a klímaváltozás korunk legnagyobb kihívásai.

2020. március 03. 16:10
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Ma tartják az Egyesül Államokban az előválasztás egyik legfontosabb állomását, az úgynevezett szuperkeddet. Ha én választhatnék, Bernie Sanders neve mellé húznám az ikszet.

Bernie Sanders az egyetlen olyan demokrata elnökjelölt, akinek átgondolt programja van a társadalmakat szétfeszítő problémák kezelésére és aki ezt hitelesen képviseli immár évtizedek óta. Ő az egyetlen, aki felismerte, hogy a növekvő egyenlőtlenségek vagy a klímaváltozás korunk legnagyobb kihívásai, amikre azonnali és határozott válaszokat kell adni. A válaszai radikálisak, igen, de a problémák súlya ezt bőven indokolja is.

»Nem én, Mi«, mondja Sanders, aki e szlogenjével azért is tudott egy soha nem látott méretű és lelkesedésű, rengeteg fiatalt bevonzó mozgalmat építeni, mert arról beszél, amit a bőrükön éreznek: a társadalom sok szintjén, sok formában megjelenő mély igazságtalanságokról. A politikai korrupció, a demokrácia leépítése, környezetünk rombolása, a jövedelmi, vagyoni egyenlőtlenségek, az egészségügyhöz való egyenlőtlen hozzáférés mind bántó igazságtalanságok. Sanders-szel együtt hiszek benne: küzdenünk kell azért, hogy egy igazságosabb, fenntarthatóbb világot építsünk.

Egy általa vezetett Egyesült Államokban nem fordulhatna elő, hogy valaki csődbe megy egy kórházi számla miatt; hogy családok kerülnek utcára az elszabaduló lakbérek után. Sanders világosan kimondja: nem normális, hogy a világ legnagyobb gazdaságának 40%-a a legfelső 1% kezében legyen. Abban is biztosak lehetünk, hogy egy Sanders-kabinet harcolna azért a Párizsi Klímamegállapodásért, amiből Trump felelőtlenül kilépett. »A méltóságteljes életszínvonal mindenkit megillet. Nincs ha, nincs és, nincs de ‒ mindegy, honnan jöttél, hova születtél« – ez áll Sanders programjának középpontjában.

Azt hiszem, hogy egy ilyen politikai hitvallással rendelkező amerikai elnökkel nem csak az Egyesült Államok járna jobban. Mert ne legyen kétségünk afelől, hogy az amerikai elnök kiléte nem csak a Atlanti-óceán túloldalán élők életét befolyásolja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2020. március 04. 17:49
Pofára esett a botmixeres hazaáruló
makapaka2
2020. március 04. 17:35
Botmixer Katka fényezi a vén kommunistát, aki a 80-as években Moszkvába vitte nászútra a nejét.Biztosan nagyon tetszett neki, hogy az üzletekben Pravdába csomagolják a semmit.
Bukik a Zorbán
2020. március 04. 16:14
Nincs itt semmi látnivaló. Az echte kommunista Commandante "Che" Katalin az echte kommunista Sanders-t hájpoja. Trump hátradől, kávét kér...
atila68
2020. március 04. 13:23
Értem én, Magyarországért mit tettél ma Katácska?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!