Talpnyaló propagandisták

2020. február 10. 15:41

Ideje ezt a folyamatosan gerjesztett és terjesztett hazugság-építményt szétzúzni.

2020. február 10. 15:41
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

„Attól, hogy egyes újságírók, publicisták támogatnak egy kormányzatot, annak elveit és gyakorlatát, különböző intézkedéseit, attól még sem ezek az emberek, sem az őket foglalkoztató médiumok nem lesznek propagandisták. Valami mellett kiállni nem szervilitás, hanem karakánság. A nyíltan vállalt kormánypártiság tiszta és egyértelmű. Ellentétben a magát függetlennek, objektívnek hazudó, ám végtelenül elfogult és pártos ellenzéki sajtóval.

Utóbbi viszont valóban a leggátlástalanabb propagandára, vagy épp seggnyalásra is képes. Előbbire kiváló példa a »Földesmesék«, vagyis az Index egyik újságírójának rendszeresen jelentkező képes és írásos anyagai a szíriai agysebészekről, a gambiai informatikusokról, a röszkei határon szolgálatot teljesítő, nyílegyeneset harapó határőrkutyákról, akik szegény, szerencsétlen menekülteket – akik természetesen mind nők és/vagy bociszemű kisgyerekek – bántják. Nyilván a váli-völgyi taschenhitler személyes parancsára. Sőt, igazából Orbán harapott… A valóság teljes letagadása, alternatív valóságok építése szerves része a mai baloldali kommunikációnak.

A seggnyalásnak pedig kevés ahhoz hasonló esete van a magyar sajtótörténetben, mint amikor egy tüntetésen a köztársasági elnököt alpári, trágár módon emlegető, ott szónokoló gimnazista lányt, Nagy Blankát a teljes ellenzéki sajtó végighordozta nemcsak a tenyerén, de egyben egyfajta véres kardként is. Amikor az ATV-ben az általam korábban egyébként relatíve kedvelt, egész tehetséges riporternő, Krug Emília a bájolgást kimaxolva, csontig benyalt egy riportban ennek az önmaga hatása alá került, a politika által pedig jól kihasznált szerencsétlen kis hülyének, azt az adást még Emília lábai sem mentették meg. De az sem volt semmi, amikor az olimpiaellenes népszavazás kapcsán az ellenzéki lapok egymással versengve hozták címlapon (és nagyjából azóta is sztárolják) a mai magyar paletta tán legbutább (bár kétségtelenül erős a mezőny) pártelnökét, Fekete-Győr Andrást.

A baloldal – sokadszorra – azzal vádolja az ellenfelet, amit ő maga követ el. Ahogy ugyanezt teszik a folyamatos korrupciós vádakkal, a jogállamiságért való aggódással, vagy a sajtószabadsággal kapcsolatban is. Elvileg tehát nem kellene komolyan vennünk. De olyan erővel tolják, és sokaknál el is érik vele a kívánt hatást, hogy ideje visszaseggnyalózni, visszapropagandistázni őket. Mert tényleg azok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2020. február 11. 07:36
Borzalmas állapotban van az ellenzék.és ezt nap mint nap bizonyítja, minden egyes megnyilvánulásával.
Robur
2020. február 10. 23:19
Te közpénzen kitartott szervilis seggnyaló vagy!
Akitlosz
2020. február 10. 23:10
Mondja ezt egy talpnyaló propagandista. A karakán kiállás és a pénzért végzet munka nagyon nagyon nem ugyanaz, sőt nagyon nagyon más. A pénzért végzett munka nem karakán kiállás, hanem pénzért végzett munka. Létezik az az összeg, amennyiért már könnyű kiállni a kormány mellett. Azért állnak ki a kormányért, mert ha nem tennék, akkor elveszíthetnék a munkájukat. Alkalmazott a munkáltatója érdekeivel ellentétes véleményt nyilvánosan nem fogalmazhat meg. Tessék alaposabban átnézni a Munka Törvénykönyvét!
Arimaspa
2020. február 10. 22:50
Jaj Jeszykém. Dolgozni kellene tisztességesen, embereket bevonni és nem kirekeszteni a retorikával. De ebből se lesz semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!