Kinek a kulturális diktatúrája?

2018. június 09. 10:37

Egy igazi, korszerű alkotásban kiemelten kellene szerepelniük a melegeknek, a pedofiloknak, természetesen mind-mind érzékenyítő céllal.

2018. június 09. 10:37
Szakács Árpád
Magyar Idők

„Láthatjuk, Bibó István kellően demokrata és liberális módon próbálta érvényesíteni a szomszédos népek történelmi hazugságait a magyar film tervében. A mai kor akadémiai viszonyai között ez ma is természetes, viszont mégis maradinak számít. Egy igazi, korszerű alkotásban kiemelten kellene szerepelniük a transzneműeknek, a melegeknek, a pedofiloknak, természetesen mind-mind érzékenyítő céllal. És Hunyadi tettei sem lehetnek elfogadhatók, hiszen a soviniszta uralkodó megállította a gaz muszlimokat.

Persze, most sok olvasónk mosolyog egy ilyen filmterven. Pedig nem kellene, könnyen megvalósulhat. Emlékeznek sorozatunk előző részéből Szász János rendező úrra? Megbízható forrásból úgy tudjuk, őt szemelték ki arra, hogy végre megcsinálja az igazi magyar történelmi filmet. Kvízkérdés: na, kiről? Hát Hunyadi Jánosról! De van egy másik terv is, ami Hunyadi Mátyásról szólna, ennek Gát György lenne producere, rendezője. Mindketten igazi garanciái annak, hogy a leendő nagy magyar film nem lesz túlzott nacionalizmussal vádolható még az erre érzékeny nézők körében sem.

Ha pedig a kedves olvasóink nem jöttek bele a kvízbe, ne búslakodjanak, még elmehetnek gyakorolni június 23-án a Prőhle Gergely vezette Petőfi Irodalmi Múzeumba. A főigazgató úr most is igazi meglepetést tartogat, Gyurcsány Ferenc pártjának gyémánt fokozatú rettegője, Vágó István egykori kvízmester a meghívott. A Demokratikus Koalíció országos alelnöke irodalmi témákban pallérozza majd a tudásukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. május 14. 02:59
Döghúst ettünk, embervért ittunk! - Magyarok a külföldi tankönyvekben https://m.kuruc.info/r/9/258770/ Angolul:https://m-kuruc-info.translate.goog/r/9/258770/?_x_tr_sl=hu&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp Németül:https://m-kuruc-info.translate.goog/r/9/258770/?_x_tr_sl=hu&_x_tr_tl=de&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp Francia:https://m-kuruc-info.translate.goog/r/9/258770/?_x_tr_sl=hu&_x_tr_tl=fr&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp Spanyol:https://m-kuruc-info.translate.goog/r/9/258770/?_x_tr_sl=hu&_x_tr_tl=es&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp Kínai:https://m-kuruc-info.translate.goog/r/9/258770/?_x_tr_sl=hu&_x_tr_tl=zh-CN&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp Hindi:https://m-kuruc-info.translate.goog/r/9/258770/?_x_tr_sl=hu&_x_tr_tl=hi&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp Japán:https://m-kuruc-info.translate.goog/r/9/258770/?_x_tr_sl=hu&_x_tr_tl=ja&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp Román:https://m-kuruc-info.translate.goog/r/9/258770/?_x_tr_sl=hu&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp Szlovák:https://m-kuruc-info.translate.goog/r/9/258770/?_x_tr_sl=hu&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp Szerb:https://m-kuruc-info.translate.goog/r/9/258770/?_x_tr_sl=hu&_x_tr_tl=sr&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp Horvát:https://m-kuruc-info.translate.goog/r/9/258770/?_x_tr_sl=hu&_x_tr_tl=hr&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp Ukrán:https://m-kuruc-info.translate.goog/r/9/258770/?_x_tr_sl=hu&_x_tr_tl=uk&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp Orosz:https://m-kuruc-info.translate.goog/r/9/258770/?_x_tr_sl=hu&_x_tr_tl=ru&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp SZAKÁCS ÁRPÁD: KINEK A KULTURÁLIS DIKTATÚRÁJA?https://www.magyaridok.hu/szakacs-arpad-kinek-a-kulturalis-diktaturaja/ https://youtu.be/av_jqFiYiGI Kinek a kulturális diktatúrája?Hozzászólások:"Kiváló írás - köszönet érte,több ilyen kéne és terjeszteni, tanítani vele a fiatalokat! Egy részlet-amit nekem is így tanítottak-de már csikó koromban utána néztem az igazságnak: "nyers húst puhítottak a nyereg alatt, és azt zabálták, mint az állatok. Forrás: https://kuruc.info/r/9/258770/" Nem ebből a célból volt hús a nyereg alatt, hanem ha túros lett a ló háta, ezzel gyógyították...." "Valahol korábban már írtam, hogy évekkel ezelőtt olvastam valahol, hogy a Világ könyvtáraiból módszeresen kölcsönözték ki és nem vitték vissza a velünk kapcsolatos könyveket..." "Én meg olyan olaszországi árverésről olvastam, ahol olyan régi magyar könyvet árvereztek el, aminek az volt a kitétele, hogy Magyarországra vagy magyarnak eladni TILOS volt. Ez pár évvel ezelőtt volt. Külföldi magyarok is hiába licitáltak rá."https://mult-kor.hu/cikk.php?id=6513 https://mek.oszk.hu/04000/04093/html/szocikk/15510.htm
zsolti123
2023. május 14. 02:09
Döghúst ettünk, embervért ittunk! - Magyarok a külföldi tankönyvekben https://m.kuruc.info/r/9/258770/
csi
2018. június 10. 02:31
A türelmi idő rég lejárt. Amíg a kultúra nem képes a magyar emberek számára építő és élvezhető termékek létrehozására, addig minden állami támogatást fel kell függeszteni. Főleg a film és színház területére igaz, hogy egy önmagát túlélt balliberális klikk tartja uralma alatt. Zéró állami támogatás nekik. Ezt ki kell követelni a kormányzattól, mert láthatólag magától nem képes megcselekedni.
Területvédő
2018. június 10. 01:14
Ez egy nagyon fontos cikksorozat, és ismét csak elismerésemet fejezem ki a szerzőnek azért, hogy összeszedte ezeket a dolgokat, jelenségeket. Ha ezen a téren nem lesz változás, a jobboldali kormányzás értelme fog megkérdőjeleződni. Egy dologra nem panaszkodhat Orbán: hogy nincsen meg a megfelelő választói felhatalmazása arra, hogy végre megerősítse a jobboldal pozícióit a kulturális szférában, és a nemzetellenes erőket kiszorítsa onnan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!