Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A kampány negatív

2017. augusztus 30. 06:56

A Jobbik elnöke valóban kemény szavakkal festette le néhány fideszes nyugdíjas viselkedését – ahogy anno Kövér László is beszélt kalapácsról meg kötélről –, de nem általánosított, nem a nyugdíjasok széles táborát minősítette.

2017. augusztus 30. 06:56
Szerető Szabolcs
Magyar Nemzet

„Elmúltak azok az idők, amikor a negatív kampány megállt az ellenfél hibáinak kíméletlen kihasználásánál, az aktuális kormányzás negatívumainak felnagyításánál, az ellenzéki ígéretek teljesíthetetlenségének hangsúlyozásánál. A Vona Gábor elleni akció egészen más kategória, a hazugsággal való lejáratási kísérlet mintapéldája. A Jobbik elnöke valóban kemény szavakkal festette le néhány fideszes nyugdíjas viselkedését – ahogy anno Kövér László is beszélt kalapácsról meg kötélről –, de nem általánosított, nem a nyugdíjasok széles táborát minősítette. Persze az eredeti gondolatok, mondatok kiforgatása sem példa nélküli a politika világában, sőt. A döntő kérdés az, hogy az adott közegben mekkora esély van arra, hogy a bedobott hazugságról a célcsoport – ha igényli – különösebb erőfeszítés nélkül megtudhassa az igazságot. A kiegyensúlyozott médiaviszonyok, a változatos tájékozódási lehetőségek megvédhetik a választót a politikai manipulációktól.

A Fidesz most terjesztett hazugsága egyszerű, könnyen befogadható üzenet formájában érkezik, amelyet a kormányoldal befolyása alá került médiafelületeken is sulykolnak. A támadás ezért hatásos is lehet. Két kockázati tényezőt látok a Fidesz szempontjából, egyik sem morális természetű. Úgy sejtem, a választók nem feltétlenül lelkesednek azért, ha a politika telefonhívásokkal belép az intim szférájukba hosszú hónapokkal a hivatalos kampány kezdete előtt. A kormányoldal pedig a Jobbik folyamatos támadásával mintha maga igazítaná el a kérdésben bizonytalan választókat, hogy merre kell keresni a valódi kihívót.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2017. augusztus 30. 20:10
Szerető Szabolcs, hogy ízlik a zsoldoskoszt?
Bolond Istók
2017. augusztus 30. 16:04
Azon gondolkodom, hogy vajon melyik az igazi Szerető Szabolcs, a korábbi kormány legvadabb seggnyalója, vagy ez aki folyton köpköd. Mert, hogy mindkettő a végletek embere, a csattogó nyelvű lakáj és fröcsögő lakáj is. Én mondjuk szarok mindkettőre, de az valami egészen félelmetes, hogy micsoda szégyentelen, gátlástalan csúszómászónak kell lenni, hogy egyik nap még ez vagy a másik nap meg már amaz. Parancsra. Értem én, hogy kell a lóvé meg minden, de akkor is... behányok ettől az embertől.
Tehetős Totó
2017. augusztus 30. 13:39
Lové Szevető Szabolcs Evik
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 30. 12:24
Vona a hétköznapokban kedves nénikről, bácsikról, bevásárlókocsijukat húzó idős emberekről beszélt, akik, ha politikáról van szó, megvadulnak. Ez teljes általánosítás. Simicska Szeretője a védhetetlent védi. Szokás szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!