Nácik és prolik

2016. szeptember 06. 08:26

Ismerik az érzést, amikor semmi kedvük elmagyarázni valamit, amikor pattan az ideg, ökölbe szorul a kéz, és csak annyit tudnak mondani: elég!

2016. szeptember 06. 08:26
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„»Scheiss Nazis«, azaz – elnézést a szóhasználatért, de nem én fogalmazok így, hanem ő tette – »szar nácik”, ennyit tett hozzá Albert Stegemann CDU-s politikus ahhoz, hogy konzervatív pártját megelőzte Mecklenburg-Elő-Pomerániában a bevándorlásellenes Alternatíva Németországért. Megértem Stegemann haragját, egy ekkora pofon után csúnyákat mond az ember, másnap ő is azzal magyarázta, hogy hát érzelmek, meg minden, felzaklatta az AfD retorikája. Teljesen feleslegesen magyarázta Stegemann a Facebook-bejegyzését, és teljesen feleslegesen magyarázzák a CDU-sok is a kudarcot, sem a gyalázkodás, sem a magyarázkodás nem megoldás. Amikor a tömeges bevándorlás veszélyeiről beszélő pártokat populistának nevezik és sikereiket csak eltúlzott retorikájuknak tudják be, akkor valójában lehülyézik a választókat. A CDU-sok ugyanazt a liberális szemfényvesztést erőltetik, mint korábban annyian mások. Azt akarják elhitetni az emberekkel, az, hogy most rossz, az igazából jó, majd meglátjátok, mi értünk hozzá, ti meg nem. Probléma nincs is, legfeljebb egyedi esetek, ne pattogjatok kis választók, megoldjuk, titeket úgyis csak megvezetnek a többiek.

Hasonló érzésem volt akkor is, amikor megláttam a kvótanépszavazás elképesztően irritáló ellenplakátjait. Nevetnem kellene, tudom, persze, hiszen kifinomultan humoros ellentámadást láthatok az úgynevezett kormányzati agymosással szemben. Amennyiben a nagy kék plakátok átverik és uszítják az erre fogékony népet, azt hinném, hogy a plakátok állításainak tételes cáfolatával tesznek majd ellene – de nem! Minek is tenne ilyet bárki, ha lehet helyette szellemesnek szánt baromságokat és evidenciákat plakátra írni, olyan poénokat, amiken majd a liberális értelmiség összekacsint az utcán, hogy de jól elszórakoztatjuk magunkat. Mert valóban csak ezt csinálják, pont erre jó az egész, tájékoztatásra, kommunikációra, árkok betemetésére nem. Plakátra írni azt, hogy »A Vízművek bármikor LSD-t csempészhetne az ivóvízbe«, csak akkor vicces, és nem felelőtlen idiotizmus, ha megfeledkezünk arról, hogy az ország nem minden lakosa érti a kicsavart liberális humort. »Szíriában háború van« – sikítja egy másik plakát, mintha nem tudnánk, vagy mintha ez egyébként háttérbe szorítaná a lakosság minden aggodalmát. A valóság nem férne ki egy plakátra, nyilván, értem én, a »Szíriában háború van« mondat tökéletes válasz arra, hogyan integráljon Európa milliókat, hogyan küldje haza azokat, akik illegálisan átjöttek egy sor határon, nincs joguk menedékre, de valahol szétszélednek Nyugat-Európában, radikalizálódnak, nőkre támadnak, sorolhatnám. Ja, és nagy részük egyébként nem szíriai, szóval egy »Eritreában nem túl jó lakni« plakátra is lenne akkor már igény, bár azt most jobb nem erőltetni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. szeptember 06. 18:30
"Ismerik az érzést, amikor semmi kedvük elmagyarázni valamit, amikor pattan az ideg, ökölbe szorul a kéz, és csak annyit tudnak mondani: elég!" Igen így van. Én felnyúlnék Bokros Lalyos bácsiba testüregmotozóként, biztos ökölbe szorulna a kezem és úgy húznám ki. Csak ezért nem vettek fel nőgyógyász szakra mert az öklöm 20 cm átmérőjű. Lalyosnak farfekvéses szülés lenne.
Hunyadi Mátyás
2016. szeptember 06. 14:12
Kohl után a CDU lejtőre került, csak nem volt ami meg is lökje, hogy leguruljon. Hát ez a migráncs-dolog meglökte őket. Nincs egyetlen karizmatikus emberük sem. Az idő meg eltelt. Nem lehet 1000 évig szimpla antináciskodásból megélni.
Peter8811
2016. szeptember 06. 13:37
Mivel a buzik elfogynak, mert nincs utánpótlás most egy nagyobb migráns kontingens behozatalával próbálkoztak a baloldalon, de elhibázták mert ezeknek a nők jobban tetszenek. Mennyivel szívesebben olvastam volna, hogy Bokros Lalyos bácsit, mg Gyurcsány Feri bácsit három eritreai menekült megerőszakolta 12-szer.
Békanász a hasadon
2016. szeptember 06. 10:56
"Félelmet leginkább a feleségem miatt éreztem, aki már az ájulás határán volt, és ma sem merem végiggondolni, mi lett volna velünk, ha a tömegben lesz rosszul – akár agyon is verhettek volna minket az osztályharcos indulatú tüntetők, akiket csak azért nem nevezek csőcseléknek és lumpenproliknak, mert bizonyára akadtak Bibó eszméin nevelkedett demokraták is közöttük. Az új alaptörvény tiszteletére rendezett műsor szép volt, nyolc kemény évig küzdöttünk ezért is, a Nemzeti Hitvallásért, lám, mi lettünk a hazaárulók, akik pedig szó szerint árulták a hazát, most tőlünk féltik az ő tökéletes demokráciájukat. Azon már meg sem lepődöm, hogy a külföldi és hazai tudósítások csak a békés tüntetőket megzavaró szélsőjobbról értekeznek, és csak a „méltóságteljes” tüntetés szervezőivel, szónokaival készítettek interjút. Mindent szabad, csak ne legyen béke, szabadság és egyetértés Magyarországon. Több volt ez, mint ünneprontás. Előre kitervelt, aljas provokáció. " http://maghar.gportal.hu/gindex.php?pg=21156448&nid=6117643&cmd=inscomment
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!