Én még soha nem láttam ekkora bénázást Orbán Viktortól

2015. március 25. 16:28

Eddig csak Szijjártó Péter Küküm-miniszternek kellett volna lemondania szerintem, de most már, hogy bejelentkezett, Orbán Viktornak is mennie kellene.

2015. március 25. 16:28
Szily László
Szily László
Cink

„Ő maga rántotta magára az egész Quaestor-ügy legkínosabb felét. Bevallotta, hogy napokkal március 9. előtt kormányszinten foglalkoztak a cég esetleges csődjével. De nem tájékoztatták az embereket, hanem azon ügyködtek, hogy a minisztériumok pénzét legalább kimentsék.

Eddig csak Szijjártó Péter Küküm-miniszternek kellett volna lemondania szerintem, de most már, hogy bejelentkezett, Orbán Viktornak is mennie kellene.

Ezt egészen egyszerűen nem értem.

Az elmúlt 24 órában vált igazán nagy témává a legtöbb részletében még mindig homályos Quaestor-bukás egyik fontos szelete, méghozzá az, hogy a Külügy miliárdokat tartott a brókercégnél, és a pénzt – hogy, hogy nem – pont azon a március 9-én vették ki, amely nap végén kijött a váratlan a Quaestor csődjéről. A napvilágra került tények, illteve a Küküm önleleplező sajtóközleményei alapján ijesztő kép bontakozott ki:

  • a magyar kormányszerveknek kiutalt, el nem költött, befektethető tízmilliárdjaik vannak

  • ezeket a tízmilliárdokat a saját szakállukra helyezhetik ki 

  • semmi akadálya annak, hogy adott esetben akár egy bóvlikötvények kibocsátásából élő brókercégnél tegyék ezt

  • némi – de nem extra nagy – túlzással ez olyan, mintha kaszinóba járnának a pénzünkkel 

  • amikor szorulni kezd a kapca, úgy él vissza a kormányzat a bennfentes információkkal, mint egy durván kapitalizmuskritikus brókerfilm valamelyik főszereplője 

  • amivel ki mást szopatna meg sportszerűtlen módon, mint új kedvenceit, a keményen dolgozó kisembereket 

Ezek alapján mára nyilvánvaló lett: a Külügy annyira sáros, hogy a legkevésbé sem kell Fidesz-fóbiásnak vagy lemondáskövetelés-függőnek lenni, hogy az ember nyugodtan kimondhassa: Szijjártónak ezek után távoznia kell. Megengedhetetlenül kockázatos helyre tette a közpénzt, utána pedig titkolózott, és a sajátját mentve megszívatta választóit.

Az csak feltehető volt, hogy ha a Külügy ilyeneket művelt, akkor más minisztériumok és kormányszervek is, illetve, hogy minderről a Mindenható Miniszterelnöknek is tudnia kellett. A dolog előbb csak feltételezhető volt – de jött Orbán, és büszkén bevállalta.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BALOSELVŰ
2015. március 26. 09:26
KEDVES ELVTÁRSAIM! A cikk írója most is egyoldalúan állítja be a dolgokat hülyeségeket fogalmaz meg.Köztudott, hogy a brókercégek nagyrészt az álbaloldali és a balliberális személyekhez kötődnek. Az MSZP-SZDSZ kormányzás idején szabadon garázdálkodtak és a politikai hovatartozásuk miatt sérthetetlenek voltak.Alaposan és büntetlenül vissza is éltek a helyzetükkel, persze az emberek kárára. A külügybeli pénzek jellemzően az előző kormányok idején lettek a brókercégeknél elhelyezve. Ők nagyon szerették az állami pénzeket a brókereknek adni. Tényszerűen meg kell állapítani, hogy Orbán Viktor mondta ki először, hogy a brókerek csalók és tartózkodni kell tőlük. Ezzel súlyos érdekeket sértett és a pénzemberek akik a médiákat is kézben tartják nem tudják neki megbocsájtani. Az álbaloldali csürhe sajtójukat máris ráuszították, akik mindent kiforgatva, hazugságokat szajkóznak. Miközben a csaló milliárdos brókerokat mentegetik. A balliberális milliárdos, burzsujoknak van pénzük arra, hogy a dolgozó népet félrevezetve, gyűlöletet keltsenek azok ellen akik nem tűrik, hogy tovább garázdálkodjanak!!!!
A helység galagonya
2015. március 26. 08:59
Orbán a krupié a kupleráj rulettasztalánál.
BőröndÖdön
2015. március 26. 08:37
A civil károsultak meg is dögölhetnek,köszi,fidesz!
hátakkor
2015. március 26. 08:32
"Eddig csak Szijjártó Péter Küküm-miniszternek kellett volna lemondania szerintem, de most már, hogy bejelentkezett, Orbán Viktornak is mennie kellene." Leginkább a szilyknek kéne menniük..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!