Mesterházy Attila sokat tanult egykori főnökétől, Gyurcsány Ferenctől

2014. április 04. 12:47

Csillogó papírba csomagolják az általános tandíjkötelezettséget a felsőoktatásban. Mert csak az első év ingyenes, aztán mindenki fizet!

2014. április 04. 12:47
Rétvári Bence
Rétvári Bence
Facebook

„Mesterházy Attila sokat tanult egykori főnökétől, Gyurcsány Ferenctől. A tandíj bevezetése kapcsán például előszeretettel alkalmazza a »nem fejtettük ki az igazság minden részét« típusú retorikát. És itt nem csak arra gondolok, hogy mindig elfelejti megemlíteni, hogy a mindenkire kiterjedő tandíjat a kétszer is a szocialisták vezették be, 1998-ban a Fidesz-kormány, 2008 márciusában pedig a Fidesz-KDNP által kezdeményezett népszavazás törölte el.

Ha jobban odafigyelünk Mesterházy Attila kampányszövegeire, mindig azt mondja, hogy ha hatalomra kerülnek, akkor idén szeptembertől mindenki ingyen kezdheti meg (!) felsőoktatási tanulmányait. Figyelem, csak annyit mond, hogy így kezdheti meg, de arról hallgat, hogy miként folytathatja! És azért hallgat, mert a Kormányváltók bizonyos programjaiban az szerepel, hogy a második évtől kell tandíjat fizetni, míg más programjaikban a mesterképzésben. Ha valaki csak felületesen figyel oda, könnyen azt hiheti, hogy itt ingyenes felsőoktatást ígérnek balról. Pedig valójában csak csillogó papírba csomagolják az általános tandíjkötelezettséget a felsőoktatásban. Mert csak az első év ingyenes, aztán mindenki fizet! Az egyik elképzelésük »ésszerű mértékű« a másik »mindenkinek méltányos« vagy »nagyon érzékenyen beállított« tandíjról ír. Ha pedig egyszer a tandíjat mindenkire bevezetik, akkor az – az eddigi tapasztalatok szerint – évről-évre csak nőni fog. Az szintén előre borítékolható, hogy az ötévnyi tandíjat akár négy év alatt is befizettethetik a hallgatókkal.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP 59 ezer hallgatónak nem csak azt garantálta, hogy ingyenesen kezdheti meg a tanulmányait, hanem hogy ez az ingyenesség öt évig meg is marad. Ez bizonyíték, nem ígéret. Mesterházy játéka a szavakkal pedig csak egy újabb szócsel a »trükkök százai« közül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. április 05. 10:55
Mesterházy buta ember.
mustármag
2014. április 05. 09:40
A kérdés, hogy miért kellett bevennie Gyurcsányt, valamivel sakkban tartják?
tróger gida
2014. április 04. 23:32
setétvári is még csak egyszer mondott igazat életében, az is elszólás volt... http://www.youtube.com/watch?v=H8mGMjBsEEw
6qwasyx
2014. április 04. 21:18
Hogy lehet feleségül menni egy ilyen nyálas, gennyedző, takonygerincűhöz, mint ez a Rétvári?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!