Komoly politikum

2013. október 24. 18:04

A román politikai elit prominens képviselői ismét megmutatták, hogy komoly, felelős államférfiakként, a közösség jólétének érdekében tevékenykednek.

2013. október 24. 18:04
Balog Levente
Krónika

„Legutóbb Traian Băsescu államfő demonstrálta, hogy korához mérten megfontolt, igazi államférfi, amikor az állam működése és a polgárok boldogsága szempontjából egyaránt lényegi döntést hozott: kitiltotta Crin Antonescut, a kormányon levő liberális párt és a szenátus elnökét az államfői hivatalból. Az esetre akkor derült fény, amikor múlt héten az új, liberális párti gazdasági miniszter letette az esküt az államfő rezidencián, de a szenátus elnöke nem volt ott a meghívottak között. 

Mint kiderült, ez annak tudható be, hogy amikor legutóbb a szintén liberális párti közlekedési miniszter eskütétele zajlott, Antonescu az államfő beszédének kezdetekor elhagyta a termet. Az államfő ezt követően leszögezte: a protokoll megsértése miatt a szenátus elnöke a jövőben legfeljebb szervezett csoportok tagjaként, vagyis turistaként teheti be a lábát az elnöki rezidenciának otthont adó Cotroceni-palotába.

Meg kell állapítanunk, hogy ilyen határozottságra rég nem volt példa a román politikum részéről. Főleg egy ilyen komoly ügyben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!