Halellelúja!!! Vauuu! Francesco!

2013. március 16. 16:50

Féltem, hogy Erdő Péter mögé állnak az afrikai püspökök, és olyan dicsőséget szerzünk meg mi magyarok, aminek Orbán Viktor és talpnyalói látják a legtöbb hasznát.

2013. március 16. 16:50

Attól féltem, újra visszahódítják az olaszok maguknak Vatikánt, és ezzel igaz, a kúria megerősödik, de nem az Egyház, ami sokkal inkább a hívők lelke, mint a papság. Féltem, hogy Erdő Péter mögé állnak az afrikai püspökök, és olyan dicsőséget szerzünk meg mi magyarok, aminek Orbán Viktor és talpnyalói látják a legtöbb hasznát. (…)

Amikor Róma püspökének egy dél-amerikai papot választanak meg, az azt jelenti, hogy a katolikus kereszténység társadalomban betöltött szerepe erősödni fog. A szegényekről tovább nem lehet hallgatni. A pápa választó püspökök megkapták Rómában a Vatileaks anyagát, amiben benne van (sok más mellett) a Vatikán nem tiszta pénzmozgásai. Nem hiszem, hogy lemondanak a vagyonról az egyházam, de azt hiszem, hogy a pénz iránya más lesz. Meg is üzente Ferenc az argentinoknak, nem érdemes Rómába jönni a beavatási szent miséjére, a pénzt adják a szegényeknek. A pápai autót most sem használja, szeret buszozni, és utálja, ha különleges figyelmet kap a személye. Már most nyilvánvaló, hogy Bergoglió komolyan gondolta azt, hogy Isten szegénykéjének, Francescónak a nevét veszi fel. Hűha!

Ezt a hűhát csak azért mondom, mert abszolút veszélyben érzem a magyar püspöki kar Audi 8-asát. Borzasztó ciki lesz feudális méltóságként húszmilliós autóban hirdetni az igét a szegényeknek.

Keresztény testvéreim. Mondjuk ki. Ezt vártuk régóta. Olyan jöjjön, aki az életünkkel törődik. Ferencben nem fogunk csalódni, hiszem. És jó lenne, ha nem felejtenénk el Ratzingert, a német pápát, Benedeket, Joseph Ratzingert. Neki köszönhetjük, hogy minden katolikus reménykedve néz Róma felé.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2017. január 08. 00:42
"A szegények segítéséhez is sok pénz kell. Sok pénzt pedig legkönnyebben sok pénzből lehet csinálni." Te akkora barom vagy, hogy külön tanulnod kell a szarvaiddal közlekedni!!! A pénz csupán közvetítő eszköz az értékek között. Na ezt nyúlták le a mai pénz kibocsájtás birtokosai, külön vámot szednek a csereeszközük használatáért és a ráadásnak az átváltási metóduson is csűrcsavart jáccanak... Az egyetlen valódi érték a teremtő két kezed és az általa létrehozott érték!!! Az ezt közvetítő bármilyen dolog csak másodlagos! Ezt ideje korán célszerű megérteni, mert elveszel a bankszálád egyre gyarapodó sorai között és boldogan halsz éhen a vastagnak tűnő betéteiden örömködve...
simonszól
2016. augusztus 03. 22:14
Te egy szar tolvaj vagy !A te neved Kuss! Innen indulunk,van még valami?
kuzmics
2016. április 16. 14:24
Nem, Tibor! Orbán Viktor annak látja hasznát, ha olyan emberek, mint te, szidják. Hajrá!
Tábor Radosti
2015. október 05. 16:46
Miért mindig a legistentelenebb, az Egyháztól legtávolabb emeberek érzik magukat a leghivatottabnak annak ügyeiről a legbehatóbban nyilatkozni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!