Orbán betalált, Csoboth gólpasszt adott – európai légiós körkép

2024. október 28. 16:09

Jól teljesítenek a magyar válogatott labdarúgói a külföldi bajnokságokban. Az RB Leipzig védője bekerült a Bundesliga-forduló álomcsapatába is.

2024. október 28. 16:09

Nyitókép: MTI/AP/DPA/Hendrik Schmidt

 

Légiósaink közül a többség a hétvégén jól szerepelt a csapatában. Topligás légiósaink közül Kerkez Milos (Bournemouth) és Balogh Botond (Parma) ezúttal is tagja volt csapata kezdő tizenegyének a bajnoki fordulóban, Szboszlai Dominik (Liverpool), Loic Nego (Le Havre) és Schäfer András (Union Berlin) csereként lépett pályára, Dárdai Bence (Wolfsburg) kispados volt, ám Szalai Attilát most sem nevezte be a Hoffenheim.

A német RB Leipzig két magyarja közül a kapus Gulácsi Péter és Willi Orbán is kezdett a Freiburg ellen. Sőt, a védelemben is jó munkát végző válogatott védő gólt is szerzett – a Kickernél és más német lapoknál is bekerült a forduló válogatottjába –, a lipcseiek az ő közeli találatával egyenlítettek a később 3–1-re megnyert meccsen.

A lipcseiek csapatkapitánya a Bundesliga hivatalos oldalának Fantasy-álomcsapatába és a Transfermarkt hétvégi válogatottjába is bekerült ezen a héten.

Amúgy Orbán az előző fordulóban, a Mainz ellen (2–0) a legjobb, az 1-es osztályzatot kapta, magától értetődően akkor is bekerült a Kicker álomcsapatába – írja a Nemzeti Sport.

Rossz hír, hogy Gulácsit kisebb sérülés miatt a szünetben le kellett cserélni. 

Ezt is ajánljuk a témában

A válogatottságot erre az évre lemondó kapus sérülése szerencsére nem annyira súlyos, mint ahogy azt elsőre hitték Lipcsében. A vasárnapi vizsgálatok megerősítették, nincs nagy baj, ám a St. Pauli elleni keddi kupameccset minden bizonnyal még kihagyja a német sajtó szerint. Az RB Leipzig ugyanakkor még nem közölt hivatalos információt az állapotáról.

További válogatottjaink közül Bolla Bendegúz (Rapid) és Csoboth Kevin (St. Gallen) is kezdő volt. Utóbbi, a nyáron Újpestről igazolt támadó a meccs vége előtt nem sokkal gólpasszt adott a Sion elleni egyenlítéskor. Nagy Ádám (Spezia), Mocsi Attila (Rizespor), Dárdai Márton, ifj. Dárdai Pál (mindkettő Hertha) szintén pályán volt, Ádám Martin (Aszterasz Tripolisz) viszont nem.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000128
2024. október 28. 16:56
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­­k­­e­­­l­­d­­­ ­­a­ ­s­­z­­­e­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­n­­­c­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
herden100
2024. október 28. 16:15
🤍 m.youtube.com/watch?v=AHqj6e7wKEs&t=21s&pp=ygUVSGVhbGluZyBlbmVyZ3kgY2hyaXN0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!