Szoboszlait és társait kritizálta a Liverpool egykori labdarúgója – Jürgen Klopp megvédte játékosát

2024. január 22. 13:17

„Mondhat bárki bármit, ő egy kiemelkedő labdarúgó. Nagyon jó játékos.” – jelentette ki a Liverpool menedzsere.

2024. január 22. 13:17
Jürgen Klopp, a Liverpool német menedzsere (r) beszélget a Liverpool magyar középpályásával, a 8-as számú Szoboszlai Dominikkal (l) a Liverpool - Nottingham Forest angol Premier League labdarúgó-mérkőzés után az északnyugat-angliai Liverpoolban, az Anfielden 2023. október 29-én. A Liverpool 3-0-ra megnyerte a mérkőzést. (Fotó: Ian Hodgson / AFP)

„Hihetetlenül ügyes labdarúgó, és a mi játékrendszerünkben kitűnően teljesít a hatos szerepkörben” – idézi a Mirror Jürgen Kloppot, a Liverpool menedzserét. Szoboszlai klubának edzője ezzel azokra a kritikákra válaszolt, amelyek az együttes világbajnok argentin középpályását, Alexis Mac Allistert érték. „Nyár óta ismerem a srácot – oké, láttam korábban is, és sosem játszott hatos pozícióban a Brightonban” – mondta a Sirályoktól érkezett labdarúgóról a Sky Sports kérdésére a mester.

Klopp kifejezetten elégedett azzal, hogy Mac Allister képes jól teljesíteni a védekező középpályás szerepkörében. Az argentin labdarúgó korábbi együttesében, a Brightonban nyolcast, azaz középső középpályást játsott, és a válogatottban is hasonló pozícióban szerepelteti Lionel Scaloni. 

„Mondhat nekem bárki bármit, szerintem kiemelkedő ezen a poszton. Nagyon jól teljesít a labda nélküli játékban, védekezésben. 

Előfordul, hogy szétnyílt a mezőny, és középen nyitott területek maradtak, de hihetetlenül jól játszott ma! A labda birtokában pedig rendkívül nyugodt, ő egy nagyon jó játékos.” – jelentette ki a német mester a Bournemouth elleni négygólos győzelmet követően. 

Mac Allister pedig nem csak védekezni tud, íme egy videó, ami tökéletesen bizonyítja a labdarúgó képességét: 

A volt Liverpool játékos keményen kritizálta Szoboszlait és társait

Klopp ezzel részben az egykori Liverpool-játékos, Dean Saunders bírálatára reagált, aki korábban kemény szavakkal illette az argentin labdarúgót. „Nem igazán győzött meg – először is, nincs megfelelő sebessége” – mondta Saunders a talkSPORTnak. „Láttuk a napokban, ahogy próbált időben visszaérni, és egyértelműen látszik, hogy nem elég gyors. Ő egy tisztességes labdarúgó, de előfordul, hogy eladja a labdákat, és az ember arra gondol, hogy ennyit tud. Nem adhatja el a labdákat...” 

Saunders egyébként kritizálta a Liverpool teljes középpályáját,

 amelyet Klopp épp tavay nyáron újított meg  Szoboszlai Dominik, Alexis Mac Allister, Ryan Gravenberch és Wataru Endo szerződtetésével, miután Jordan Henderson, Fabinho, James Milner és Naby Keita távozott a Mersey-parti klubtól. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Ian Hodgson/AFP

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 22. 18:23
Amikor egy csapat vezeti a világ (talán) legerősebb bajnokságát, akkor a kritikák könnyedén visszautasithatók.
szintetikus
2024. január 22. 13:51
Majd ad néhány alibipasszt és javítja a statisztikáit. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!