Újabb letartóztatás a tervezett bécsi terrortámadás után

2024. augusztus 09. 12:58

Egy harmadik tinédzsert is letartóztattak a Taylor Swift bécsi koncertjeit célzó meghiúsult terrortámadás miatt.

2024. augusztus 09. 12:58
null

Nyitókép: ROLAND SCHLAGER / AFP

 

Egy 18 éves iraki állampolgárt vettek őrizetbe Bécsben

 a Taylor Swift koncertjeit célzó terrortámadás kapcsán folyó nyomozás részeként – jelentette be pénteken az osztrák belügyminisztérium.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Orbán Balázs

Facebook

Idézőjel

Alapvető változás szükséges a társadalmunk és kultúránk jövőjéhez való nyugati hozzáállásban.

A belügyminisztérium közlése szerint az iraki férfi ugyanahhoz a körhöz tartozik, mint a fő gyanúsított, egy 19 éves osztrák fiatal, aki észak-macedón gyökerekkel rendelkezik. 

A fő gyanúsított hűséget esküdött az Iszlám Államnak, és halálos támadást tervezett a bécsi Ernst Happel Stadion körül várhatóan összegyűlő 20,000 Swift rajongó ellen – számolt be a CNN.

Ezt is ajánljuk a témában

Az amerikai popsztár csütörtökre, péntekre és szombatra tervezett koncertjeit szerdán késő este törölték biztonsági okokból. A terrortámadás veszélye miatt a hatóságok azonnali intézkedéseket hoztak a rajongók védelmében.

A tervezett támadással kapcsolatban két másik osztrák fiatalt, egy 17 és egy 15 éveset is letartóztattak szerdán. 

A Kurier című újság pénteken arról számolt be, hogy a 15 éves fiatalt azóta szabadon engedték, és tanúként kezelik az ügyben.

Az iraki gyanúsítottról azt jelentették, hogy augusztus 6-án hűséget esküdött az Iszlám Államnak, de egyelőre nem világos, hogy milyen szerepe lehetett a tervezett támadásban.

 A nyomozás továbbra is folyamatban van, hogy kiderítsék, milyen kapcsolatai voltak a fő gyanúsítottal és a támadási tervekkel.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. augusztus 09. 14:36
Idejében zárni az osztrák határon! Szaros magyarpéter éveken át a semmiért jutott 3 milcsis fizukhoz, van néhány társulat, akik jobban megérdemelték volna! aRogánt meg jó lenne háttérbe vonni mert érik egy pár dolog. (lásd Pruss: Én a Fáraó)
rockercicc
2024. augusztus 09. 13:04
Ja, biztos olyan szakállas 35 éves tinédzserek, amik bepofátlankodtak 2015 környékén! Rohadjon meg az összes, de az is, aki beengedte ezt a sok hulladékot és még most is erőlteti, hogy minél többet beengedjenek belőlük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!