Zelenszkij őrjöng: Micsoda cinikus szemétládák ezek!

2024. július 08. 18:13

Az ukrán elnök reagált az orosz légicsapásokra.

2024. július 08. 18:13
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Alessandro Della Valle

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök reagált Oroszország állításaira, hogy állítólag nem orosz rakéták, hanem ukrán légvédelmi rendszerek okolhatók a kijevi gyermekkórház elleni támadásért – írja az Index.hu.

Ezt is ajánljuk a témában

Micsoda cinizmusról tesznek tanúbizonyságot ismét a Kreml szemétládái, amikor azt állítják, hogy »ukrán légvédelmi rendszerek voltak a hibásak«.

Hálás vagyok minden ukránnak, aki olyan videókat tesz közzé, amelyek konkrétan a közvetlen rakétacsapást mutatják, amely ma sok ukrán embert megsebesített és megölt” – mondta az ukrán elnök Donald Tuskkal tartott varsói sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy Ukrajna mindent újjá fog építeni, amit az oroszok leromboltak. „Kétségtelen, hogy válaszolni fogunk ezekre az Oroszországból jövő támadásokra” – fűzte hozzá Zelenszkij.

Szükségképpen mindannyiunknak azon kell dolgoznunk, hogy Oroszországot felelősségre vonjuk a terrorért, Putyint pedig a csapások elrendeléséért.

Oroszország mindenre azzal válaszol, ha megpróbálnak vele békéről tárgyalni, hogy otthonokra és kórházakra mér csapást. Éppen ezért csak kényszeríteni tudjuk Oroszországot, hogy békét kössön. Ezt pedig csak együtt tudjuk megtenni, mindenkivel együttműködve a világon, aki valóban békét akar” – fűzte hozzá az ukrán elnök.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 316 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. július 09. 22:47
Hazug ripacs! És a Dicső Nyugat benyalja az okádékát...
muszlim1970
2024. július 09. 22:21
Rohadjál meg az idióta ukránnak nevezett népeddel együtt!!!Dögöljenek meg!Erre vágynak!Ezt a bombát ti nyomtátok!Mint az amcsik csinálták a 9/11-et!Megdöglött pár ember!Ki nem szarja le!
Teréz Pitykéz
2024. július 09. 22:16
úgy látom sikerült békére kényszeríteni az Orosz sereget …
Ad majorem Dei gloriam
2024. július 09. 20:28
A dnyiprói lakóházat is ukrán légvédelmi rakéta döntötte romba. Ezt pedig Zelenszkij akkori tanácsadója, Aresztovics állította. Szóval nem elképzelhetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!