Svédország: 12 millió forintnyi összeget kínál a kormány a migránsoknak, hogy hazamenjenek

2024. szeptember 20. 16:13

A skandináv ország egyre keményebb álláspontot képvisel az bevándorlással kapcsolatban.

2024. szeptember 20. 16:13
null

Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE

A svéd kormány jelentősen megemelte azt a támogatást, amellyel több bevándorlót akar hazatérésre ösztönözni – olvasható a The New York Times-on. 

Svédország, amely régóta ismert a migránsokkal szembeni nyitott politikájáról, azt tervezi, hogy drasztikusan – 35-szörösére, több mint 34 000 dollárra (körülbelül 12 millió forintra) – növeli a pénzbeli ajánlatát azoknak, akik hajlandóak hazatérni.

Csütörtökön a skandináv ország kormánya bejelentette, hogy a jelenlegi juttatást – 10 000 korona felnőttenként – személyenként 350 000 koronára emeli, és csökkenti a támogatás igénylésével járó bürokráciát, hogy könnyebben ismertesse az ösztönzőt, és több embert vonzzon. A meglévő juttatás családok esetében 40 000 korona felső határt tartalmaz; a megnövelt támogatás esetében nem jelentettek be felső határt.

A 2026-ban életbe lépő emelés ellentétes a kormány által kinevezett vizsgálat tanácsával, amely a múlt hónapban közzétett jelentésében azt állította, hogy a hazatelepítés ösztönzése akadályozná a migránsok beilleszkedését a svéd társadalomba. „A potenciális nyereség nem tűnik elég nagynak ahhoz, hogy igazolja a kockázatokat” – figyelmeztetett a testület.

Ez a lépés része annak a nagyobb politikai és retorikai változásnak, amelyet Svédországban – amely régóta a háború és a háborúk sújtotta országok elől menekülők menedékhelyeként ismert – végrehajtottak. Svédország most azon európai nemzetek közé tartozik, amelyek a jobboldali és populista pártok térnyerése közepette egyre keményebb álláspontot képviselnek a bevándorlással kapcsolatban.

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lyon-v-2
2024. szeptember 20. 18:27
Ez most komoly ? ...
Mátyás01
2024. szeptember 20. 18:24
Ez aztán kurva kemény álláspont, idióták, ki kell őket baszni a picsába.
EX_Terminator
2024. szeptember 20. 18:10
frászt vagy maguktól mennek vagy erővel lesznek eltávolítva.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 17:43
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­­k­­­e­­l­­d­­­ ­a­­­ ­s­­­z­­­e­x­­­i­­ ­p­­u­­n­­­c­­­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!