Leszögezte a katonai szakértő: ez lesz az orosz-ukrán háború vége

2024. szeptember 29. 22:45

Belátható távolságba került a háború vége, az egyezkedés már megkezdődött.

2024. szeptember 29. 22:45
NAUSEDA, Gitanas; ZELENSZKIJ, Volodimir; PLENKOVIC, Andrej

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Demkó Attila katonai/biztonságpolitikai szakértő egy hosszú Facebook-posztban reagált egy olvasói kommentre. Demkó kifejtette az írásában a háború végét, a béketárgyalások jelenlegi állását és azt is, hogy Európa mennyire le van maradva.

Lehet hányingert kapni tőle, de az oroszokkal való egyezkedés már megkezdődött, sőt annak kommunikációs előkészítése is folyik, 

ld. Sikorski, Johnson, Petr Pavel és mások nyilatkozatait vagy ld. a Politico cikkét, amely „szinte szó szerint leírja a nyugati buborék létezését”.  

„Azért van ez, mert katonailag nem nyerhető a háború, a kérdés csak az, hogy Oroszország mennyit visz. Teljesen kizárt a nagyméretű nyugati beavatkozás ugyanis. Teljesen.” Demkó szerint ugyanis nem száll be a NATO közvetlen, nem kell az oroszoknak Kelet-Európa – „mert pontosan tudják, hogy Ukrajnát sem tudják kézben tartani. Örülnek, ha behúzzák a Donbaszt, ha nagyot roppanna Ukrajna esetleg Zaporizsjét, Herszont – Harkiv és Odessza már álom kategória. Ugyanis Oroszország képes egy taktikai győzelemre – de stratégiaira nem, mert van egy jelenség amit ukrán nacionalizmusnak hívunk – de aki nem nacionalista, az sem Nyugaton, sem Mo-n nem érti ezt meg. Nyugat-Ukrajna a földi pokol lenne az oroszoknak, eszük ágában sincs megszállni.”

Ezek miatt pedig nulla az esélye az elemző szerint a NATO elleni támadásnak is. „Nem Oroszország ebben a képben a lényeg, Ukrajna egy mellék hadszíntér, hanem Kína. 

A nagy megegyezés Peking és Washington között kell, hogy létrejöjjön, a világ hatalmi pozícióinak valamilyen újraelosztása.”

„Volt erre példa, hagyta háború nélkül szuperhatalom a másik emelkedését – az USA a britektől háború nélkül vette át az elsőséget, és a Szovjetunió is meghátrált. Szóval nem eszik ilyen forrón a kását, főleg azért, mert ha Kínával kezd a Nyugat, elég rosszak az esélyek, és ezt tudják is. Egyébként az USA dominálta világ már véget is ért, game over, a többpólusú világban vagyunk, a kérdés hogy ennek következményeit elismerjük-e.”

Európa kapcsán pedig azt írta Demkó, hogy „Európában a fegyvergyártás felfuttatása terén 2.5 év alatt majd nulla történt. Az USA is le van maradva Kínától, sorra jelennek meg erről a cikkek olyan lapokban, mint a Foreign Affairs.”

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. szeptember 30. 01:14
Наш Советский Союз покарает Весь мир от Европы к Неве на восто-ок Над землёй везде будут петь: Столица, водка, Советский медведь наш!🐻 Наш Советский Союз покарает Весь мир от Европы к Неве на восто-ок Над землёй везде будут петь: Столица, водка, Советский медведь наш!🐻 Все народы здесь стоят того, Что мы все воплотили на свет, Благодарный низкий поклон От са-мой мо-гу-щес-твенной в мире! Все народы здесь стоят того, Что мы все воплотили на свет, Благодарный низкий поклон От са-мой мо-гу-щес-твенной в мире! Наш Советский Союз покарает Весь мир от Европы к Неве на восто-ок Над землёй везде будут петь: Столица, водка, Советский медведь наш!🐻 Наш Советский Союз покарает Весь мир от Европы к Неве на восто-ок Над землёй везде будут петь: Столица, водка, Советский медведь наш!🐻 (EZ AMERIKAI VERS!!!)
Akitlosz
2024. szeptember 30. 01:07
"Azért van ez, mert katonailag nem nyerhető a háború" Ez a Fidesz meséje. A 116 évig tartó Százéves háború sem volt katonailag nyerhető? Kizárt, hogy Oroszország ne győzze le Ukrajnát 116 év alatt. A Fidesz vagy maga hülye vagy másokat néz annak ezzel a "katonailag nem nyerhető" ócska dumájával. Egyik sem valami biztató. Oroszország meg tudja nyerni ezt a háborút. Meglehet, hogy eltart még akár 50 évig, de akkor is.
sexykitty-5000098
2024. szeptember 30. 00:38
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­é­k­­­e­­l­d­ ­­a­­ ­s­­z­­e­­­x­­i­­ ­­p­­­u­­n­c­­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
NokiNokedli
2024. szeptember 30. 00:36 Szerkesztve
Demkó alapvetően baromságokat szokott írni. . Amit most írt, az egy kívánságműsor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!