Németország a magyar álláspont mellett döntött – a kancellárnak máris magyarázkodnia kell

2024. június 17. 08:49

Olaf Scholz szerint ostobaság, hogy Magyarországhoz hasonlóan blokkolnának szankciós csomagot, ők csak tovább szeretnének egyeztetni róla a gazdaságuk érdekében.

2024. június 17. 08:49
null

Nyitókép: AFP/Jan Woitas

Az Európai Unió tárgyalt egy Oroszország elleni újabb szankciós csomagról, amely megtiltaná a tagoknak az orosz cseppfolyósított földgáz európai terminálokon keresztül történő reexportálását, Németország azonban ellenezte az intézkedést – írja uniós diplomatákra hivatkozva a Politico.

Olaf Scholznak rögtön magyarázkodnia kellett,

a német kancellár teljes ostobaságnak nevezte azokat a vádakat, amelyek szerint Németország az új Magyarország, és úgy látja, nincs is blokkolva a csomag, csak még egyeztetnek a részletekről.

Hozzátette, biztosítaniuk kell, hogy a német gazdaság tegye a dolgát, de közben meg kell állítani, hogy az áruk Ázsián vagy Afrikán keresztül Oroszországba kerüljenek.

A magyar kormány az orosz-ukrán háború kirobbanása óta hangsúlyozza, a szankciók többet ártanak Európának, mint Oroszországnak. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már 2022 októberében azt mondta, az európai gazdaságot tüdőn lőtték.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 437 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2024. június 17. 19:37
Olyanok ezek is, mint a szárnyaskapus osztrákok. :DDD
5m007h 0p3ra70r
2024. június 17. 18:59
Ez is mia faszt magyarázkodik. Annyit kell mondani: ZóbánTóni lölőjakt. És a tömeg máris tapsol.
5m007h 0p3ra70r
2024. június 17. 18:56
Wow! Tehát arról van szó, hogy a pl. általunk vásárolt orosz földgázt ne vehesse meg tőlünk Németország. Vajon miért olyan nagy gond ez? Hiszen ők már semmilyen formában nem vásárolnak orosz gázt. Vagy nem mondtak igazat?
altercat1
2024. június 17. 16:55
Óh, lapozz Olafhoz, svarc Scholz arc... Rajt' kudarc...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!