Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Izrael: Szégyen, hogy Spanyolország miniszterelnök-helyettese nyíltan Izrael elpusztítására szólított fel

2024. május 24. 06:11

Tovább nő a feszültség a két ország között.

2024. május 24. 06:11
Izrael zászlója, Dávid-csillag

Nyitókép: Pixabay

Szégyenletes, hogy a spanyol miniszterelnök-helyettes Izrael elpusztítására hív fel – közölte az izraeli külügyminisztérium. Yolanda Díaz spanyol politikus közösségi oldalán osztott meg egy videót, amelyben arról beszélt, hogy Spanyolország miért döntött úgy, hogy elismeri Palesztinát államként. Díaz többek között arról beszélt, hogy a palesztin állam elismerése emberi jogi és nemzetközi jogi kérdés. „A palesztinai helyzet arra kényszerít bennünket, hogy ne maradjunk itt. Tovább kell dolgoznunk a népírtás befejezéséért és a tűzszünet eléréséért” – fogalmazott. Majd a videóüzenetét azzal a mondattal fejezte be, hogy 

A folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz”

 – ezt a jelmondatot már évtizedek óta használják a Palesztin függetlenségéért küzdő és Izrael ellenes aktivisták és politikusok. 

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Írország, Norvégia és Spanyolország bejelentette, hogy május 28-tól hivatalosan is elismeri a palesztin államot. Spanyolország és Írország közölte, hogy a döntés nem Izrael ellen, és nem is a Hamász mellett, hanem a béke támogatására született. Izrael dühösen reagált, és arra figyelmeztetett, hogy a lépés további instabilitást jelentene a régióban, majd visszahívta nagyköveteit mindhárom országból. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:11
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­­­k­­­e­­l­­d­­ ­­­a­­ ­­s­­z­­­e­­x­i­ ­­p­u­­n­c­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
2024. május 24. 18:02 Szerkesztve
Ott is uniós választások lesznek. Szavazatvadászat zajlik. A csaj mögött ott az EU zászló is. Nyilvánvaló kortes beszéd. Eszerint a spanyoloknál több az arab mint a zsidó.
Gaz_pacho
2024. május 24. 16:07
A mostani balhét ki is kezdte???? Több mint száz, bulizni akaró fiatalt öltek meg és családokat, gyerekeket gyilkoltak meg...... magukkal cipelték még a hulláikat is hónapokig ! Most aggódjak a Gázai családokért ? Aki szelet vet az vihart arat! Ennyi a véleményem...... Nem vagyok senki pártján.....
bagoly-29
2024. május 24. 13:32
Miért, mit várt el "La Pasionaria" mai utódaitól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!