A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A legrosszabbra is felkészültek Szlovákiában

2024. május 15. 20:16

A szlovák miniszterelnökkel szembeni merényletet követően többen félelmeiknek adtak hangot. Megerősítik a szlovák parlament és a képviselők védelmét.

2024. május 15. 20:16

A nyitókép illusztráció. Fotó: ROBERT NEMETI / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lövések dördültek a szlovák kormány nyitrabányai (Handlová) kihelyezett ülését követően. Sajtóinformációk szerint Robert Fico szlovák kormányfőt a gyomrán és a mellkasán érte találat. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették.

A TA3 által közzétett videón hallani, hogy öt lövés dördült el.

A Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen szerdán elkövetett lőfegyveres merényletre reagálva megerősítik a pozsonyi parlament és képviselőinek védelmét – jelentette a törvényhozás kommunikációs irodájára hivatkozva a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség szerdán.

Az intézkedés visszavonásáig beszüntetik a pozsonyi törvényhozás épületének látogathatóságát, a parlament munkáját pedig május 21-ig berekesztik

– közölte a szlovák törvényhozás kommunikációs irodája szerdán.

Ezzel egyidejűleg megerősítjük a törvényhozás épületének őrizetét, valamint lépéseket teszünk a képviselők személyes biztonságának védelmére, mivel a miniszterelnökkel szembeni merényletet követően többen félelmeiknek adtak hangot – közölte Peter Ziga, a parlament alelnöke, akit Peter Pellegrini korábbi házelnök államfővé választását követően átmenetileg a törvényhozás vezetésével bíztak meg.

A merénylőről is egyre több mindent lehet tudni

A Markíza nevű szlovák kereskedelmi tv csatorna információi szerint a merénylet elkövetője egy 71 éves férfi, akit Juraj Cintulának hívnak. A merénylő több verseskötetet is írt, valamint tagja a Szlovák Írószövetségnek. Egyes információk szerint Cintula az ellenzéki Progresszív Szlovákia szimpatizánsa. Később a Progresszív Szlovákia cáfolta azokat az álhíreket, hogy a támadó a mozgalmuk tagja volt. Azt is hozzátették, semmilyen kapcsolat nincs köztük és a lövöldöző között.

Határozottan elítéljük a szörnyű tettet”

– tették hozzá.

Robert Fico már áprilisban megjósolta a merényletet

A Mandiner arról is beszámolt, hogy Robert Fico már áprilisban megjósolta a merényletet. A cikket ide kattintva tudja elolvasni.

(MTI / Mandiner)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldalkosár
2024. május 16. 13:42
mai nap->Oldalkosár 2024. május 16. 13:18 A kurva anyád az elszigetelt eset, te bomlott agyú féreg! Azt hiszem, alaposan összeszedtem mi jellemző a fajtádra. Ezek nem elszigetelt esetek, hanem tendencia.
lhotx
2024. május 16. 07:54
Tudok én Fico halálánál rosszabbat is: túléli, és dühében visszahozza a szlovák fizetőeszközt; szépen jojózna tőle a környék politikája.
Patika
2024. május 16. 05:41
A legrosszabbra is felkészültek Szlovákiában --- fogaskereket cserélnek ugyanabba a gépezetbe? (Juraj Cintula előre látta, előre megírta)
Oldalkosár
2024. május 15. 21:49
kokrowatz-0 2024. május 15. 20:22 "...fico orbántól tanulta el, hogy kell kettészakítani a társadalmat, gyűlöletet szítani..." A mocskos wokista fehérgyűlölő vörös társaid azok, akik gyűlöletet szítanak és erőszakra vetemednek a nyugati világban és idehaza is. Közösségi médiában letiltatják a jobboldali felhasználókat és az általuk megosztott (nem szélsőjobboldali!!) tartalmakat, tanárokat rúgatnak ki egyetemekről, könyveket égetnek, jobb esetben csak betiltanak, palesztin zászlókat lengetve zsidókat fenyegetnek és embereket vernek össze az utcán. Nézzetek már magatokba, bazmeg!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról