Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Indul a kijárási tilalom a franciáknál

2024. április 24. 09:24

Az intézkedés elsősorban a fiatalokat óvná meg a bűnözéstől.

2024. április 24. 09:24
Anti-racism Protest In Paris

Nyitókép: Jerome Gilles/NurPhoto via Getty Images

Egy francia városban két hónapra életbe lép a kijárási tilalom, amely elsősorban a fiatalokat érinti majd. Az indoklás szerint a kiskorúaknak este 11 után már nincs helye az utcákon – írta meg a Magyar Nemzet.

A franciák 67 százaléka úgy véli, hogy az ország valamennyi településén este 11 órától kijárási tilalmat kellene bevezetni a kiskorúaknak”

– derült ki a CSA közvélemény-kutató friss felméréséből.

Fiatalbűnözés

Azt, hogy ez a franciák általános vélekedése a kérdésről, a Cnews felmérése is alátámasztotta, amely szerint csak a megkérdezettek 33 százaléka nem értett egyet a kijárási tilalom ötletével. Többségében a húsz és százezer fő közötti lakosságszámú településeken élők mondták azt, hogy egyetértenének azzal, hogy a kiskorúak este 11 után már ne lehessenek az utcán. A kutatás ezt azzal magyarázza, hogy a közepes méretű francia városokban az utóbbi hónapokban megnőtt a fiatalkorú bűnözés mértéke.

Mindezek alapján, Gérald Darmanin belügyminiszter múlt hét szerdán két hónapos kijárási tilalmat rendelt el este nyolc órától a kiskorúaknak Pointe-à-Pitre-ben

A miniszter szerint ezt az intézkedést a későbbiekben Guadeloupe megye más részeire is ki lehet majd terjeszteni. Gérald Darmanin a bűnözés elleni harc egyik eszközeként határozta meg az intézkedést.

A szülőknek kell vigyázniuk gyermekeikre, és a szociális nehézségekkel küzdőknek az állam, a szaktárca vagy a városháza szolgálatai segíthetnek, de mindenkit emlékeztetni kell a szülői szerepére. Nem engedhetjük, hogy 12, 13 vagy 14 évesek este tízkor fegyverrel az utcán rohangáljanak, és turistákra, rendőrökre, járókelőkre támadjanak

– tette hozzá Gérald Darmanin.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-99
2024. június 24. 23:49
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­k­­­e­­l­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­z­­­e­­x­­­i­ ­­­p­­u­n­­c­­i­­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
h040183
2024. május 29. 23:35
EGALITÉ!!! FRATERNITÉ!!! ... Mi is volt a harmadik??
Király Kávéház
2024. április 25. 13:36
Még jó hogy nyugaton minden jobb ! .... ja, nem :D
Nimril
2024. április 24. 21:57
bezzegnyugat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!