Donald Tusk kibékülne Orbán Viktorral – egyetlen oka van rá

2024. április 02. 09:46

Érvei is vannak a lengyel miniszterelnöknek.

2024. április 02. 09:46

Nyitókép: AFP/Dominika Zarzycka

Donald Tusk megpróbálja javítani kapcsolatait a V4-ek vezetőivel. Arra a kérdésre, hogy ez vonatkozik-e Orbán Viktorra is, igennel válaszolt – írja a Wprost.

Vele is, igen. Azt hiszem, sikerül majd találnom néhány érvet, amelyekkel meggyőzhetem őt és Robert Ficót, hogy jobban működjenek együtt Ukrajna támogatásában

– közölte a lengyel miniszterelnök, aki tehát nem hátsó szándék nélkül békülne a magyar és a szlovák kormányfővel. Tusk még a V4-csúcs előtt arról beszélt, ő majd eldönti, van-e még értelme ennek a szövetségnek, a napokban pedig Orbán Viktornak külön is üzent.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zlorinczi
2024. április 04. 11:39
Az általam már korábban megtalált egyik érvem az, hogy jelentkezne be inkább az ukikhoz, miniszterelnöknek. Esetleg ott megválasztanák demokratikus többséggel - nem úgy, ahogy most Lengyelországban regnál, egy, a választásban lemaradt pártoknak a Szejmben, a gangon megejtett egyezkedésével.
Lajoss
2024. április 04. 09:10
A normalitás,mint hátsó szándék csak a Mandinernél létezik…
elfújta az ellenszél
2024. április 02. 23:36
Nemár hogy a V4-nek bármi köze volna Ukrajnához. De hogy lehet ezt egy monomániás őrültnek megmagyarázni anélkül, hogy őrjöngeni kezdjen?
Polaris
2024. április 02. 21:37
Röhej! A nyalonc despotasajtó máris átfogalmazta a lényeget, mert a "meggyőzni" és a "békülni" nem ugyanazt jelenti, nyaloncok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!