Sorra fordulnak el Bidentől a szavazói, de a Fehér Ház nem aggódik, szerintük „hibásak” az adatok

2024. március 05. 22:35

Tanulságosra sikerült a New York Times felmérése.

2024. március 05. 22:35

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

***

Joe Biden amerikai elnöknek a jelek szerint saját támogatóit sem sikerült meggyőznie arról, hogy szellemileg alkalmas egy második ciklusra, de nem kell aggódnia, mert a demokraták többsége, akik túl öregnek tartják őt a poszthoz, mégis rá fog szavazni – derült ki a New York Times felmérésből.

A közzétett adatok szerint a 2020-ban Bidenre szavazók 61 százaléka egyetért azzal, hogy a jelenlegi elnök túl idős ahhoz, hogy hatékony vezető lehessen, míg Donald Trumpról csupán a válaszadók 19 százaléka gondolja ugyanezt.

Az új felmérés szerint a demokrata szavazók mindössze 46 százaléka szerint kell Bidennek lennie pártjuk 2024-es elnökjelöltjének, míg 45 százalék szerint Biden helyett másnak kellene indulnia az elnökségért. 

A felmérés rámutat arra is: az amerikai szavazók mindössze 24 százaléka gondolja úgy, hogy  az ország „jó úton halad”, és 36 százalékuk helyesli Biden munkáját, míg 61 százalék elutasítja azt. A megkérdezettek mindössze 18 százaléka mondta, hogy Biden politikája segített neki, míg 43 százalékuk szerint ártott neki.

Trump egy elnöki ciklusát tekintve a megkérdezettek 40 százaléka úgy véli, hogy segített neki a politikája, 25 százalék szerint pedig ártott neki.

A válaszadók 48-43 százalék arányban Trumpot részesítik előnyben Bidennel szemben

a többiek bizonytalanok.

A hagyományos demokrata szavazók körében is csökkent Biden támogatottsága. A fiatalok körében Biden előnye a korábbi 24-ről 12 százalékpontra csökkent. A 30-44 között pedig Trump át is vette a vezetést 11 százalékponttal. A nők körében 9 kilenc százalékpontot veszített népszerűségéből, miközben Trump kettővel növelni tudta.

Trump több szavazói szegmensben is rekord támogatással bír

A Demokraták számára azonban a legaggasztóbb az lehet, hogy Trump jelenleg rekord támogatással bír mind a feketék, mind a latinók között. A korábbi elnök támogatottsága a feketék körében 23 százalék, a latinók körében pedig 46 százalék. Az elmúlt évtizedekben egyetlen egy republikánus elnökjelölt sem teljesített ilyen jól ebben a két társadalmi csoportban.

Az elnök sajtófőnöke szerint azonban hibásak a közvélemény-kutatások, mivel „nem állnak összhangban azzal, ahogy az amerikaiak szavaznak”. Michael Tyler szerint a kutatások túlbecsülik Trump támogatottságát, miközben a regnáló elnökét alábecsülik.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­ö­g­­­ö­­­s­­ ­­l­á­n­y­o­­­k­ ­­v­­á­r­n­­­a­k­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
szabadabb
2024. március 06. 21:38
By Then Biden!
mai nap
2024. március 06. 13:01
A kolumbáriumok lakóival mi a helyzet?
atti64
2024. március 06. 11:40
DÖGÖLJ MEG MINNÉL HAMARABB!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!