Kirk kapitány az asztalra csapott, sistergős sallert osztott ki Brüsszelnek

2024. február 01. 08:22

A világhírű színésznek elege lett.

2024. február 01. 08:22
null
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

„Tombol a woke-őrület a fejlett Nyugaton. Egyre-másra jelennek meg a hírek különféle művek, filmek, könyvek átírásáról. Számos művész, színész, író adott hangot a nemtetszésének, felháborodásának a liberálisok értelmetlen és felelőtlen hóbortja miatt. Korábban John Cleese, a Monty Python színésze pusztító erőnek nevezte a woke-ideológiát, mondván, hogy az »katasztrofális hatással« van a komédiára és a művészi kreativitás ellensége. A kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks a BBC Radio 4-ban felháborodásának adott hangot, és kijelentette:

»Hadd döntsem el én, hogy engem mi az, ami sért és mi nem. Ellenezném, hogy bármilyen korszakból származó könyvet kelljen olvasnom, amit a modern érzékenység miatt cenzúráztak.«

A Harry Potter könyvek írója, J. K. Rowling is szembekerült a woke-kal. Rowling azután lett nemkívánatos, miután kifejtette álláspontját a nők nemi alapú jogainak védelméről. Mind őt, mind a családját fenyegették pusztán azért, mert a véleménye nem igazodott a szélsőbal véleményéhez. De a klasszikusokat sem kíméli a woke. Eltávolították a legendás írónő, Agatha Christie könyveiből az etnikai hovatartozásra és a külsőségekre vonatkozó jelzőket. Gyermekkorunk nagy kedvence, Winnetou sem úszta meg a cancel culture-t. Az őslakos indiánok közhelyes ábrázolása miatt leállították a Kis Winnetou című filmmel együtt kiadott gyerekkönyvek eladását. A Ravensburger kiadó a negatív kritikákkal indokolta a döntést – írta meg a Spiegel.

Odáig fajult ez az őrület, hogy már a madarakat is átnevezik Amerikában, hogy megfeleljenek a woke-ideológiának, mert vannak olyanok, akiknek sértő vagy kirekesztő egy-egy állat neve.

A legújabb áldozat a világhírű sci-fi-sorozat, a Star Trek. A Híradó.hu szúrta ki, hogy a Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézete ugyanis cenzúrázni akarja a sorozat ikonikus bevezetőjét, mert az tartalmazza a man, avagy a férfi szót. A sorozat főszereplője, a Kirk kapitányt alakító  Wiliam Shatner felháborodott a cenzúra miatt, az asztalra csapott:

»Miért a Star Trekkel kellene kezdeni?« – kérdezte a színész, és keserű iróniával javasolta a Magna Charta vagy Shakespeare cenzúrázását. Ehhez azért gyaníthatóan a Star Trek-rajongóknak is lesz egy-két szava.

Ez a szép, új világ. Hol a határa az őrületnek?”

Nyitókép: X

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 04. 10:24
Nem tetszik nekik mégis csinálják. Tom Hanks mint a demokrata párt egyik kulturális tartóoszlopa miért áll bele az egészbe? Mi az hogy “negatív kritika”? Néhány véleményvezér valamely sajtótermékben? Vagy netán pár sok milliós Követővel rendelkező véleményvezér? Miért kell odáig vinni az egészet, hogy a csendes többség megint vasvilláért nyúljon és a provokációt nem tűrve fellázadjon egyszersmind nácivá változva? Nem felmentve a nácikat, azt már sikerült elfeledni, hogy ők is csak egy válaszreakció voltak az akkori mainstream ellen.
EX_Terminator
2024. február 02. 11:37
Csasztuzkáznak, ami tömény elmebaj. És csak arra jó, hogy szétbasszanak vele mindent ami nem felel meg a kényes ízlésüknek.
templar62
2024. február 01. 19:55
A tudatipar orwelli birodalom elvárásait hajtja végre . Deep state / Big Braner/ Nagy Testvér megrendelésére .
Zolt
2024. február 01. 18:48
Elvileg,ha kannibálok lennénk joggal feltetelezhetné a vendég ,vagy a szakács,hogy ahhoz levágnak egy cigányt,vagy gipsit majd abból készítik el az ételt. Viszont mivel tudjuk már legalábbi az értelmesebbje,ugye ez alól kivételt képeznek a buzikik ,woke idióták és az ezeket a jogszábályokat a többség torkán lenyomva lenyomhatják,mert pénzük van,de eszük nincs.Eljátszadoznak az emberekkel mert megtehetik.Ők sajnos azt nem tudják hogy egy tipusú hovatartozású nép az étel egy bizonyos elkészítésének ,vagy hasonlóságára utál a neve. A mondatokat mindig másképp értelmzik. Valójában régebben ezeknek dilihazba lett volna a helyük,de a kisebbség az alapvető emberi jogokkkal,mivel nincs korlátozás,feltételként az adott állam társadalmi és kulturális vallási stb.általános elfogadott szokásaik,tiszteletbe tartásáig.Így mivel hibás a törvény,megfordult a kocka.A kisebbség nem köteles tisztelni a többséget,sőt visszatud élni a ingyen kapott jogával és vissza is fog élni.Szerintem csak ennyi a hiba
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!