A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A be nem váltott fenyegetéseknek egy idő után ára lesz

2024. február 23. 13:31

Hasonló cipőben jár a volt orosz kormányfő, Dmitrij Medvegyev is.

2024. február 23. 13:31
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„Az üres fenyegetések következményei.

A nemzetközi politikában minden kimondott szónak nagy ereje és hatása van. Szavakkal pedig csak úgy nem dobálózunk, mert egy idő után senki nem veszi őket komolyan. Mint abban a mesében, amikor a kisfiú állandóan farkast kiált, és amikor tényleg jönnek a farkasok, már senki nincs, aki a segítségére siethetne.

Joe Biden amerikai elnök az elmúlt 3 évben keményen kommunikál Moszkvával és személyesen Putyinnal. Az elnöki beiktatása után nem sokkal, 2021. elején gyilkosnak nevezte, akinek »belenézett egyszer a szemébe, és nem látott benne semmit«. Gondolnánk, hogy egy ilyen erős kijelentés után Joe Biden soha nem beszél többet »gyilkossal«, nem ül le személyesen, nem tárgyal. Nem, alig 4 hónap telt el a kijelentések után, Moszkva felvonult seregével Ukrajna határainál és Biden végül leült társalogni az orosz elnökkel 2021. júniusában Genfben, miközben előtte még gyilkosnak hívta.

(...) Biden újabban szerdán egy San Francisco-i kampány rendezvényen nevezte Putyint »őrült kuraf*nak« (crazy son of a b***), ami a fenyegetések után inkább egy visszatérés a 2021-es gyilkosos retorikához.

A be nem váltott fenyegetéseknek egy idő után ára lesz: a másik fél nem fogja őket komolyan venni.

Ha nem fogja komolyan venni, akkor még több dolgot enged meg magának, hiszen nincs következmény. Ha pedig látványosan kiürül az eszköztár, akkor köztudomásúvá válhat, hogy meztelen a király… És amikor még az ukrán támogatási csomag sem megy át 5 hónapon keresztül az amerikai kongresszuson, akkor ez a demonstrált, látható tehetetlenség csak erősödik.

P.S.: hasonló cipőben jár egyébként a volt orosz kormányfő, Dmitrij Medvegyev is, aki évek óta egyre keményebb bejelentéseket próbál tenni, csak hogy valaki odafigyeljen rá, és vegyék komolyan.

De minél keményebbeket mond, annál kevésbé veszik komolyan. Legutóbb tegnap tartott »sajtótájékoztatót«, ahol elmondta, hogy az orosz hadsereg meg sem fog állni Kijevig, a nukleráis fegyverek bevetése lehetséges eszközként ott van az asztalon, »akár véletlenül is« (?), a Nyugat ideje meg persze lejárt.

P.S.2: Bident egyébként szembesítették is néhány napja a Navalnij ügyében tett korábbi nyilatkozataival, és azzal, hogy nem igazán lett semmi következménye. Erre Biden azt mondta, hogy Putyin »pokolian sok következménnyel nézett szembe« (Putin had »faced a hell of a lot of consequences«), mert számos szankció van érvényben Oroszországgal szemben, és több mint 350 ezer orosz katona halt már meg vagy sebesült meg. Mindenkinek a gondolataira bízom, hogy egyébként a 350 ezer orosz katonai áldozat, amely az orosz agresszió egyenes következménye, hogyan is kapcsolódik Navalnijhoz és a »pusztító« amerikai lépésekhez.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kontyos
2024. február 24. 13:44
antonka, te kis vágyvezérelt senki, vagy akármi...
Burdisgarage
2024. február 24. 11:18
Ezt is annak vesszük.
KBA98
2024. február 24. 10:58
Anton, téged sem hallgat már senki! Miért nem mész Ukrajnába?
Akitlosz
2024. február 24. 02:51
Ha én azt mondanám, amit az újságírók meg a "szakértők" mondanak, hogy "atomháború lehet", akkor ez fenyegetés lenne vagy csupán egy lehetőség megemlítése a végtelen számú lehetőségből? Szerintem az utóbbi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról