Német szakértő: Mondhatjuk akár azt is, hogy a Nyugat ócskavasat küld Ukrajnának

2023. szeptember 08. 13:23

A régi Leopard 1-es tankokról mind a mai napig élénk vita zajlik.

2023. szeptember 08. 13:23
A Leopard 1 tank stands at the air base during the Bundeswehr Day.

Egyre több ország szállít több mint 50 éves Leopard harckocsikat Ukrajnának. Az SRF megkérdezte Ralph Thiele-t, a Német Politikai-Katonai Társaság elnökét, hogy mire jók még ezek a tankok.

A német szakértő elismerte azonban, hogy

akár hasznosak is lehetnek ezek a Leopard 1-es tankok.

Szerinte minden a kontextustól függ, hiszen ezek sok harckocsinál jobbak. Viszont kiemelte, hogy a régi Leopard harckocsiknak is vannak gyengeségeik, különösen az oldalvédelem terén.

A harckocsik helyzete

A szakértő szerint nem igazán lehet ezeket a harckocsikat modernizálni, csupán a régi állapotát tudták helyreállítani. Azt is elmondta Ralph Thiele, hogy egyetlen felszerelés, mint például a Leopard harckocsi, önmagában nem fog fordulatot hozni.

Az újságíró kérdésére reagálva elárulta, hogy

akár azt is mondhatjuk, hogy a Nyugat ócskavasat küld Ukrajnának.

Megjegyezte, hogy ha rosszul használják, még az új rendszerek is gyorsan ócskavasakká válnak. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: KARL-JOSEF HILDENBRAND / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ariete11
2023. szeptember 09. 07:51
Ne méltatlankodjanak az ukránok, ezekkel szupertankokkal megspórolnak fát a koporsókhoz.. egyébként küldhetne a Nyugat egy meleg puszit és plasztik zacskóban buzi fingot is oroszok elrettentéséhez.. Hát ha sikeresebbek lennének és egymásra találnának újra a szláv tezstvírek..))
egon samu
2023. szeptember 08. 17:20
A haladó Nyugat roncstemetönek használja Ukrajnát. Ez sokkal olcsóbb, mint Németországban szétszerelni és részeit újra hasznosítani. Mert ugye a kohókat is be kellett zárni a saját maguk okozta energiahiány miatt. Igy aztán tetszelegnek a jótevök jelmezében és turbózzák az amerikai fegyvergyártók nyereségét új megrendelésekkel. Egy szavukat nem szabad elhinni.
lendvaiildiko
2023. szeptember 08. 16:28
Nem ezt csinálta a zusa 1956-ban, amikor a szabad európa rádión segítséget kért és ugyanakkor előttünk titokban leparolázott Eisenhower Nyikita Szergejevics Hruscsovval?
nemecsekerno_007
2023. szeptember 08. 14:38
Ez az egész Ukrajna sztori olyan, mint amikor anno Isaura felszabadítására rendeztek gyűjtést. Elvaszott Disneyland.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!