NATO-főtitkár: Ukrajnának vége, ha abbahagyják a harcot

2023. szeptember 17. 17:58

Jens Stoltenberg szerint „hosszú háborúra” kell készülni.

2023. szeptember 17. 17:58

Ha Volodimir Zelenszkij elnök és az ukránok abbahagyják a harcot, akkor országuk „megszűnik létezni”, ha viszont Vlagyimir Putyin orosz elnök oldalán hallgatnak el a fegyverek, béke lesz – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár egy vasárnapi német lapinterjúban. A háborúnak úgy lehet a legegyszerűbben véget vetni, hogy Vlagyimir Putyin kivonja csapatait Ukrajnából – emelte ki Jens Stoltenberg a Berliner Morgenpost című lap hírportálján közölt interjúban. Mint mondta, senki sem tudja, hogy meddig tart Oroszország Ukrajna elleni háborúja, az viszont biztos, hogy 

a legtöbb háború tovább tart, mint amire a kitörésekor számítottak”, 

ezért fel kell készülni arra, hogy „hosszú háború” lesz Ukrajnában. Hozzátette: „mindannyian azt kívánjuk, hogy gyorsan béke legyen”, de egy békemegállapodást nem használhat fel Oroszország arra, hogy „lélegzetvételnyi időhöz jusson, hogy újra támadhasson”.   

Nem engedhetjük meg, hogy Oroszország tovább veszélyeztesse Európa biztonságát” 

– húzta alá a NATO főtitkára. Kifejtette, hogy Ukrajna a szövetség júliusi vilniusi csúcstalálkozóján közelebb került a NATO-hoz, a háború után pedig biztonsági garanciákat kell adni az országnak, „különben a történelem ismétli önmagát”. Ukrajna a folyamat végén megszerzi a NATO-tagságot, ez „kétségtelen” – jelentette ki Jens Stoltenberg.

(MTI)

Borítókép: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teringettét
2023. szeptember 26. 11:44
Te dinka, azt kellett volna mondanod, hogy Ukrajna, mint olyan, 2014-ben megszűnt létezni, úgyhogy immár kereken kilenc éve vége van.
Reszelő Aladár
2023. szeptember 18. 10:22
Hitler volt az utolsó, akit sikerült egy ekkora háborúban teljesen bedarálni. Ha Oroszországra ugyanígy tekintenek, akkor mi a terv? Az USA támad keletről, az EU nyugatról és Moszkvánál bezárják az ostromgyűrűt? Vagy mi a tudomány megfejtése a "nem szavahihető atomhatalom" problémakörre? Ukrajna akkor maradhat meg, ha nem küldi halálba az embereit. Ha marad katonája és serege, az maga a biztonsági garancia. Ha nem marad semmijük, akkor Putyin mit is fog tisztelni?
Teréz Pitykéz
2023. szeptember 18. 09:22
Cél az utolsó hohol halott …
Teréz Pitykéz
2023. szeptember 18. 09:21
Európa biztonságát ti fenyegetitek. usa és a volt ukrajna politikájáért csakis saját maguk a felelősek. ukrajna nem nato tag. Mi köze van a nato-nak hogy a hoholok mit csinálnak az oroszokkal és fordítva…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!