Cseh elemző: A magyarok soha nem fogják megváltoztatni Trianont

2023. szeptember 06. 10:53

Jaroslav Kuchyna szerint téves a magyar külpolitika.

2023. szeptember 06. 10:53
null

Oroszország már elvesztette ezt a háborút, és a NATO bővítése is ennek a tünete. Budapesten ezt még nem értették meg – véli Jaroslav Kuchyna cseh biztonságpolitikai elemző a Dennik című szlovák lapnak adott interjújában. Az interjúalany szerint a visegrádi együttműködés akkor érte el csúcspontját, amikor a visegrádi csoport létrehozásakor kitűzött alapvető célokat teljesítette. Ez mind a négy ország NATO- és Európai Uniós tagsága volt. Nem könnyű további új célokat keresni, mert nincs közös érdek vagy közös nevező. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kuchyna szerint A többi V4-országgal ellentétben Magyarország nem csak egy posztkommunista ország, vagy egy olyan ország, amelynek van tapasztalata Oroszországgal. Mindenekelőtt egy Trianon utáni ország. A magyar külpolitika tehát ezzel teljesen áttételes, és úgy tesz, hogy Trianon krisztusi keresztjét viszi. Nem veszik észre, hogy ezek olyan események, amelyekre emlékezhetnek, amelyekhez imádkozhatnak, de amelyeken nem tudnak változtatni.

Trianon eredményét soha nem fogják megváltoztatni.

Az újságíró megemlítette, hogy Navracsics Tibor magyar miniszter a svéd NATO-csatlakozás kapcsán a Postojnak azt mondta, hogy a ratifikáció eddigi elmaradásának oka az volt, hogy Svédország a múltban kritizálta Magyarországot, és ez nem tetszett a magyar képviselőknek. Erre Kuchyna azt mondta, hogy „nagyon jó, tehát azért, mert valaki Stockholmban kritizálta Magyarországot, Magyarország úgy döntött, hogy elhalasztja Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálását, holott már többször bejelentette, hogy semmi sem áll az útjában.

Magyarország az ankarai nagyvezír hasznos idiótája, és ez az egyetlen oka az eljárásának.”

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zilizi Gábor
2023. szeptember 06. 20:37
Szudéta nemetek tudnanak erről beszelni... Szerintem aza része az orszagnak sosem fog felejteni. De ne legyen igazam!
Claudius1
2023. szeptember 06. 16:42
Sírjatok hülyék 2023-ban Trianonért, nem hátra kell nézni, hanem előre. Baromállatok az Eu egyesít, de akkora ökör idióták vagytok, hogy nem látjátok be faszkalap fideszjobbágyok., ezért vagytok Eu ellenesek. Egyszerűen buták vagytok, zokogjatok, trianon, trianon brühühü
kar-6-alom
2023. szeptember 06. 16:41
Felesleges ezeken a szavakon mérgelődni. Nálunk is vannak olyan elemzők, akik bármit vesznek vizsgálat alá (pl. az ellenzék esélyeit a választásokon), mindig a vágyaiknak megfelelő eredmény jön ki. Azután persze koppannak, de ugyanott folytatják az elemzéseiket, ahol az előző kudarcuk után abbahagyták. Nem mindig az a fontos, hogy mit mondanak, hanem hogy ki mondja.
tatam
2023. szeptember 06. 16:41
Úgy tűnik, egyetértés van abban, hogy az elemző által érintett tárgyban a "soha" nem értelmezhető fogalom. Pont Trianon kapcsán az "elemző" emlékezhet a Monarchia címerére: indivisibiliter ac inseparabiliter. Ami pont azt szerette volna kifejezni, hogy soha nem lesz másként. Aztán mégis másképp lett. Ami most van, az is lehet másképp, akár jó, akár rossz értelemben ránk nézve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!