Szijjártó: A tel-avivi magyar nagykövetség munkatársai épségben vannak

2023. október 07. 11:38

A külügyminiszter felszólította az Izraelben tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel.

2023. október 07. 11:38

Szijjártó Péter Facebook-oldalán számolt be a szombat hajnali izraeli terrortámadásról. 

„A lehető leghatározottabban elítéljük ezt a brutális támadást, elismerjük Izrael önvédelemhez fűződő jogát, s őszinte együttérzésünkről biztosítjuk Izrael kormányát és az izraeli népet az őket ért veszteségek miatt. Izraeli kollégámat biztosítottam Magyarország támogatásáról és együttérzéséről” – írja bejegyzésében a magyar külügyminiszter.

Szijjártó egyúttal azt is megírta, hogy a tel-avivi magyar nagykövetség munkatársai épségben vannak, folyamatos kapcsolatban állnak Magyarországgal. Emellett folyamatosan veszik fel a kapcsolatot azokkal a kint tartózkodó magyar állampolgárokkal, akik konzuli védelemre regisztráltak.

„Arra kérjük az Izraelben tartózkodó magyarokat, hogy bármilyen baj esetén azonnal forduljanak a magyar nagykövetséghez.

 Eddig segélykérés nem érkezett” – tájékoztat a bejegyzésben.

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2023. október 07. 15:43
Keze is milyen már...
rugbista
2023. október 07. 15:35
Jesszasz! Még Dániel Petykó is bejelentkezik védelemért a náci konzulhoz?
johannluipigus
2023. október 07. 11:47
A kettős állampolgárokkal együtt a nagyon sok lehet. Ennyi repülőnk nincs, hogy mindet kimentsük.
EX_Terminator
2023. október 07. 11:43
Ezért ti férgek!!! AZÉRT MERT AMÍG ANTISZEMITIZMUSRÓL BESZÉLTEK VAN BŐR A POFÁTOKON ILYET MŰVELNI! ÉS NE PRÓBÁLJATOK MEG SEMMI SZARSÁGOT BEADNI MAGYARÁZKODNI FALAZNI AGGÓDNI VAGY AKÁRMI! TI ÉRTÜNK NE AGGÓDJATOK TI MINKET NE MERÉSZELJETEK FÉLTENI SE SEMMI MÁS TI??? VAGY ELTAKARODTOK AZ ÉLETÜNKBŐL A VILÁGUNKBÓL, VAGY EGÉSZ EGYSZERŰEN FEL LESZTEK KONCOLVA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!