Netanjahu tanácsadója: Számunkra ez a háború olyan, mint 9/11 és Pearl Harbor együtt

2023. október 14. 16:33

Bulshtein egyebek mellett kijelentette, leginkább a Hezbollah esetleges csatlakozása aggasztja őket.

2023. október 14. 16:33
null

„Nincs más lehetőségünk, mint teljesen megsemmisíteni a Hamászt. Barbár, terrorista természetük nem újdonság Izrael számára, sok terrort átéltünk, de a támadás mértéke és barbár jellege így is megdöbbentő volt” – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Ariel Bulshtein. 

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök tanácsadója, aki a Pro-Izrael konferenciára érkezett Budapestre, a lapnak kijelentette, ezért a háborúért nagy árat fognak fizetni, de nincs más választásuk. Ráadásul a Hamászhoz más szervezetek is csatlakoznak: a napokban többen megpróbáltak Libanonból Izraelbe bejutni. Bulshtein kijelentette, leginkább a Hezbollah esetleges csatlakozása aggasztja őket. 

A Hezbollah terrorszervezetből alakult át hadsereggé, sokkal erősebb, mint a libanoni hadsereg, de facto az egész országot ellenőrzi, különösen a dél-libanoni, Izraelhez közeli területeket. 

Szintén ismertek barbár módszereikről, például rakétáikat a civil házakba, kórházakba, mecsetekbe telepítik. Azt nem tudja, hogy csatlakoznak-e a háborúhoz, de mint Irán hosszabb karja, Teherántól függnek, teljes ellenőrzése van a perzsa államnak felettük.

A tanácsadó elmondta, Irán a Hamászt is támogatja, többek között fegyverekkel, amelyeket a Sínai-félszigetről visznek be a Gázai övezetbe, de nincs teljes ellenőrzésük a terrorszervezet felett. Netanjahu munkatársa szerint azonban Izrael készen áll a mozgósításokra, és a hadseregbe is több mint négyszázezer ember érkezett önkéntes alapon. 

Amikor fenyegetés ér minket, félreteszünk mindent: politikai, ideológiai, vallási megosztottságot. Számunkra ez a háború olyan, mint 9/11 és Pearl Harbor együtt, küldetésünk mindenekelőtt a háború megnyerése” 

fogalmazott.

Bulshtein állítja, a Hamász nem próbálja meg eltitkolni célját, a terrorszervezet chartájában világosan szerepel: Izrael állam totális kiirtása. „A holokauszt egyik tanulsága az volt, hogy ha valami őrült ideológia azt hirdeti, meg fogunk titeket ölni, arra jobb hallgatni. Bár a Hamász nyíltan ezt hirdeti, Izrael vakon hitt abban a nyugati elgondolásban, hogy tudunk találni kompromisszumot” – jelentette ki.

Nyitókép: Alapjogokért Központ

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. október 15. 08:05
Még a nagyapám zsebóráját amit az ukránok elvittek meg anyósomat is hpzzá tehette volna akit az ukránok erőszakoltak meg, meg még a Szabolcsutcai házunkat amit az amerikaiak bombáztak szarrá, így még súlyosabb lett volna, meg talán még nagyapám földjét, amit a palesztin Apró Antal, a palesztin Kádár János, a nagyon palesztin Marosán György ,a többi palesztin kormánytaggal együtt vett el.
EX_Terminator
2023. október 15. 02:37
Kompromisszumot mivel, kivel? Aki senki mást nem akar, csak elpusztítani mindent, és megölni mindenkit? EZEK TELJESEN MEGVESZTEK!
Ekerot
2023. október 14. 20:59
nagyon sántít a történet faszikám! Tudtatok róla, mint az említett esetekben, igy azt kell mondjam, nagyobb állatok vagytok, mint a Hamasz!
connorj
2023. október 14. 19:18
JÓ TANÁCSADÓ VAGY. EZT KELL MONDANI. 😊😊😊😊😊😊😊
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!