Az amerikaiak közel háromnegyede aggódik Joe Biden egészségügyi állapota miatt

2023. október 03. 16:51

Ennek ellenére jelen állás szerint az amerikai elnök újraindul jövő novemberben a második ciklusért.

2023. október 03. 16:51
null

Felmérték a jövő évi elnökválasztás két lehetséges jelöltjével kapcsolatos attitűdöket Amerikában. A kutatásról a Magyar Nemzet számolt be. Ennek keretében az állampolgároknak arra is választ kellett adniuk, hogy mennyire aggódnak Biden és Trump egészségügyi állapotával kapcsolatban. A megkérdezettek többsége, 59 százaléka szerint komoly aggodalomra ad okot az elnök egészségi állapota és kora. További 15 százalékuk mérsékelt aggodalmakat fogalmazott meg, vagyis összesítve a kutatásban résztvevők 74 százaléka aggódik a jelenleg regnáló Biden állapota miatt, aki jó eséllyel indulni fog 2024 novemberében is a második ciklusért.

Ezt is ajánljuk a témában

A Bidennél négy évvel fiatalabb Trump esetében kevésbé pesszimisták a megkérdezett állampolgárok. Nála mindössze a megkérdezettek 47 százalékának van vagy komoly, vagy mérsékelt aggodalma Trump korával és egészségi állapotával kapcsolatban, és azzal, hogy ez befolyásolhatja a teljesítményét egy esetleges elnöki ciklus során.   

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. október 15. 16:04
Kreténeknek kretén való
irmag2
2023. október 04. 10:19
Amerika beteg állapota miatt kellene aggódniuk! Biden egy senki!
KBA98
2023. október 03. 20:00
Csak az aggódik, aki nem tudja elolvasni az angolnyelvü hozzászólásokat!
Tapeino
2023. október 03. 19:27
Erről a faszról megírták már, hogy hány heréje van? És ebből hány száradt le??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!