Ukrajnának már rég át kellett volna állnia a védelemre

2023. szeptember 27. 06:14

Ukrajnának egy új győzelemelméletre van szüksége.

2023. szeptember 27. 06:14
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„Az orosz házelnök által felállított «vagy, vagy», a hamis dichotómia klasszikus esete. Ukrajna előtt az idézet kettőnél jóval több lehetséges út áll nyitva.

A dolgok jelenlegi állása szerint azonban egyik sem vezet biztató irányba. Ukrajnának egy új győzelemelméletre van szüksége, ami reálisabban kapcsolja a céljait a rendelkezésére álló eszközökhöz. A támadás és a védelem jelenlegi egyensúlya egyértelműen az utóbbinak kedvez.

Pusztán katonai szemszögből nézve a dolgot Ukrajnának már rég át kellett volna állnia hadászati szinten a védelemre és az offenzív gerjedelmeket a harcászati szintre kellett volna korlátoznia. Ez jobban megfelelt volna a két ország közötti demográfiai asszimetriának is.

Hideg fejjel szemlélve a kialakult helyzetet ez szolgálná a legjobban az ukránok érdekeit. A probléma csupán az, hogy egy de gaulle-i parafrázissal élve, Anglia egy sziget, az USA nem Európában van és Ukrajna érdekei nem a nyugati tengeri hatalmak érdekei.”

Ezt is ajánljuk a témában

Orosz házelnök: Ukrajna vagy kapitulál, vagy megszűnik államként létezni

Vjacseszlav Vogyodin szerint „az EU és az Egyesült Államok vezetőivel szembeni bizalmatlansági mutatók történelmi maximumon állnak”.

Nyitókép: MTI/EPA/Vadim Szarahan

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik