Lehetne ez egy brutális oroszellenes kritika is

2023. szeptember 13. 16:53

A találkozó körülményeit tekintve ez persze inkább csak egy nagyon cinikus hízelgés.

2023. szeptember 13. 16:53
PUTYIN, Vlagyimir; KIM Dzsong Un
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„Zseniális kommunista-szocialista virágnyelv, mintha az ember 60 évvel ezelőtti korszakba csöppent volna bele, és kezébe vette a Pravdát. Fordítani is nehéz, mert ezeket a halmozott fordulatokat és fennkölt jelzőket nehéz így egyben a szövegben használni, de hát ez a valóság:
»Bízunk abban, hogy az orosz hadsereg és nép biztosan nagy győzelmet arat a szent harcban, hogy megbüntesse a gonoszok gyülekezetét, amely hegemóniára tör és expanziós illúziókat táplál, és [megnyeri a harcot] a fejlődés stabil feltételeinek megteremtéséért. Mély meggyőződésem, hogy a hősies orosz hadsereg és nép, ragyogóan örökölve a győzelem hagyományát, egyszerre két fronton – a különleges katonai műveletben és az erős állam építésében – magabiztosan fogja bizonyítani a becsület felbecsülhetetlen erényeit. (...) Remélem, hogy mindig együtt fogunk állni az imperializmus elleni harcban.«

Kim Dozsgun idézetét hallották Vlagyimir Putyin felé a mai kétoldalú találkozón Oroszországban. 
Ha belegondolunk az idézet tartalmába, lehetne ez egy brutális oroszellenes kritika is, hiszen felborítva a II. világháború után kialakult nemzetközi rendszert kinek is vannak »expanziós illúziói«, ki szállta meg a szomdszédja több tízezer négyzetkilométeres területét? Ki vágja tönkre a szomszédja gazdaságát és nemzeti jövőjét, hogy »megteremtse a fejlődés stabil feltételeit«? Ki nyúl jelenleg is, a 21. században az imperializmus politikájához, és vissza akarja állítani az Orosz Birodalmat annak korábbi kiterjedésében?

Lehetne ez egy durva kritika is, ha az olvasó figyelmesen olvas a részletekben, de a találkozó körülményeit tekintve ez persze inkább csak egy nagyon cinikus hízelgés.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Szergej Ilnyickij

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tlala99
2023. október 03. 14:53
Jogos, jogos. Nehogy már a végén kiderüljön, hogy Krisztus feszítette meg a farizeusokat. Ruszkik haza!
KBA98
2023. szeptember 14. 15:46
Folytatom: Miért kéne nekem pl. a zongoristát szeretnem, tudván, hogy egy tömeggyilkos! A rengeteg szerencsétlen menekült meg szanaszét a világban! Miért kéne őt szeretnem?
KBA98
2023. szeptember 14. 15:42
Na und? Te egy ukrán barát vagy én meg nem!
Stingary76
2023. szeptember 13. 21:32
A szakértő úr azért nem foglalkozik mostanában, Rácz, Sváby, stb.. urakkal az ukrán ellentámadással, mert az teljes siker, mint köztudott. Igyhát Anton megfejti Kimet. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!