Videón, ahogy az ukránok Bahmutnál lecsaptak az orosz állásokra

2023. július 29. 13:11

Az orosz védelmi minisztérium szerint visszaverték az ukrán támadásokat.

2023. július 29. 13:11

A Portfolio az Ukrán Fegyveres Erők sajtószolgálatának felvételeit közölte, amelyen az ukrán csapatok az oroszok földbe ásott állásaira támadnak Bahmutnál (a linkre kattintva megnézheti a videót). A Reuters megerősítette, hogy a helyszín valós.

Hanna Maljar ukrán védelmiminiszter-helyettes Telegramban azt írta, az ukrán erők fokozatosan haladnak előre Bahmut közelében, és folytatódnak a harcok Kliscsijivka és két másik falu közelében. Az orosz védelmi minisztérium szerint azonban visszaverték az ukrán támadásokat.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Képernyőfotó/Twitter

 

 

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. július 29. 17:38
ja, egy másik videón, pedig az oroszok újabb 5 km-et mentek előre.
remi
2023. július 29. 15:21
Bakhmutnál a ruszki jelentések alapján is elég jól állnak a hoholok, minden nap haladnak átlagban legalább 50 métert vagy akár 100-at, amennyire a térképekről látni már a bakhmut környéki legtöbb magaslat a hoholoké, vannak ostrom alatt lévő települések, illetve állítólag néha már magába a városba (vagyis a romhalmazba) is megpróbálnak betörni. Amit nem tudunk, hogy ehhez pontosan mekkora veszteség társul. Azt nagyjából lehet tudni, hogy az összes úgynevezett "elit" csapat (magyarul az azovos és ajdaros nejlonnácik) ott vannak és azok hajtják maguk előtt a frissen sorozottakat, de konkrét veszteség-adatok persze egyik oldalról sincsenek meg nyilván nem is lesznek. Majd valamikor lesz térképen is látható eredmény, ha lesz.
olajfa1
2023. július 29. 15:13
Már 2 hónapja folyamatosan "lecsapnak az ukrán harcosok Bakmutnál"... Ha ilyen tempóba szabadítják fel az elfoglalt területeket... akkor kb 200 évig még háborúzni fognak! Mert eddig azért nem indult az ukrán támadás mert "fel kell száradnia a talajnak"... most meg arra várnak hogy tél legyen és hogy a talaj lefagyjon hogy a páncélosok tudjanak menni az aknák meg a befagyás miatt ne robbanjanak... Aztán meg megint a "talaj felszáradására várnak... és így tovább több száz éven át...
K4t1nk4
2023. július 29. 14:34
Csak nekem tűnik túlságosan is minőségnek a felvélel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!